Ειδήσεις

Published on February 5th, 2022 | by paggaiorama

0

Μόνο έτσι θα σωθούν οι καπναποθήκες του Παγγαίου

Τη σύσταση ενός αναπτυξιακού οργανισμού που θα έχει ως ναυαρχίδα του πολιτισμού το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, το σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι στην Ξάνθη, το Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη και τις καπναποθήκες σε Δράμα και Καβάλα αλλά και στο Παγγγαίο (Ελευθερούπολη και Μεσορόπη) και θα συντονίζει το πολιτιστικό έργο της ΠΑΜ-Θ, προέκρινε ως λύση στην λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και ευρύτερα στην ανάγκη αύξησης της ποιότητας του πολιτιστικού περιεχομένου της Περιφέρειας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου μιλώντας 94fm.

Συζητώντας επί της επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με αφορμή το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ της Π.Ε. Ροδόπης που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Χατζηπέμου αναφέρθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής επί της λειτουργίας του οποίου ρωτήθηκε.

Όπως εξήγησε η πρόταση για έναν αναπτυξιακό οργανισμό που έχει ήδη καταθέσει στο περιφερειακό συμβούλιο προ ενός έτους θα έλυνε και το πρόβλημα λειτουργίας δομών όπως το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, θα ικανοποιούσε το βασικό αίτημα της αναβάθμισης και ουσιαστικής λειτουργίας του και θα παρείχε υποστήριξη και στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό της Περιφέρειας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πρόχειρη» την υφιστάμενη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής τονίζοντας πως «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βρίσκεται στον αέρα καθώς απουσία πρωτοκόλλου από την Αναπτυξιακή προς την ΠΑΜ-Θ ουσιαστικά το Μέγαρο Μουσικής συνεχίζει να ανήκει στην Αναπτυξιακή ως προς την χρήση του».

Και όλα αυτά όπως επεσήμανε γιατί «δεν φρόντισε κανείς από τη Ροδόπη να ασχοληθεί ουσιαστικά και επιστάμενα με το Μέγαρο Μουσικής». 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑