Ειδήσεις

Published on March 29th, 2022 | by paggaiorama

0

Μπράβο στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο υποδράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα « Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», υπό την αιγίδα του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΗΣΙΣ», με τίτλο «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ».

Ειδικότερα μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2021 και 29 Ιανουαρίου 2022 οι μαθητές του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης εκπόνησαν έρευνα πεδίου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για τον αγροτουρισμό της περιοχής.

Στα πλαίσια της παραπάνω έρευνας επισκεφτήκαμε στις 10 Δεκεμβρίου 2021 την Αντιδήμαρχο του Δήμου Παγγαίου κ. Ελένη Μπενή, υπεύθυνης για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η παραχώρηση συνέντευξης από μέρους της σε μαθητές του προγράμματος, ώστε να εξαχθούν γενικότερα συμπεράσματα για την εξέλιξη και τη δυναμική του αγροτουρισμού στην περιοχή.

Σε συνέχεια της πρώτης υποδράσης την Πέμπτη 17-02-2022 μία ομάδα καθηγητών και μαθητών του προγράμματος επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της Dionysus Village Resort, μιας ξεχωριστής αγροτουριστικής μονάδας στη Μουσθένη του Δήμου Παγγαίου, όπου απαθανατίσαμε το περιβάλλον της επιχείρησης και το ευρύτερο αγροτουριστικό τοπίο της περιοχής με εναέριο φωτογραφικό υλικό μέσω drone.

Την Τετάρτη 23-2-2022 με ιδιαίτερη χαρά συναντήσαμε στο γραφείο του στην Καβάλα τον κ. Ιορδάνη Καραθανάση διαχειριστή της παραπάνω επιχείρησης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ομάδα έργου των μαθητών, με στόχο την καταγραφή απόψεων σχετικά με την πορεία του αγροτουρισμού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Τελευταίος σταθμός των διερευνητικών επισκέψεών μας ήταν η Ηλιοδώρα ΚοινΣΕπ στο Καλαμπάκι Δράμας. Μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που αναπτύσσεται με σταθερά και μελετημένα βήματα στο χώρο της χειροποίητης επιχειρηματικότητας.Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και να συνομιλήσουν με την υπεύθυνη της επιχείρησης κ. Ανδρονίκη Λουλούδη.

Για λόγους διάχυσης των αποτελεσμάτων των παραπάνω δράσεων το σχολείο μας θα διοργανώσει , σε συνεργασία με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς, ημερίδα στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης του Δήμου Παγγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου.

Οι παραπάνω δράσεις του προγράμματος μας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας https://www.epal-elefth.gr/www/t/mnae-2021-22/

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Γαϊτατζής Βασίλειος ΠΕ80 (Υπεύθυνος Έργου)

Μπαρμπούδη Δέσποινα ΠΕ80

Μαυρομμάτης Ευστάθιος ΠΕ80

Αθανασίου Σωτήριος ΠΕ86

Σιβάκης Νικόλαος ΠΕ86

Τζιβελέκη Αικατερίνη ΠΕ86

Τζιμούρτα Δέσποινα ΠΕ02

Καλογιάννη Μαρία ΠΕ06

Χατζηδημητρίου Αικατερίνη ΠΕ88


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑