Ειδήσεις

Published on April 7th, 2023 | by paggaiorama

0

Καταλήγουν στα Τενάγη τα αγριογούρουνα;

ΟΤΙ Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα είναι μεγάλος, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός τους είναι ιδιαίτερα αυξημένος και πλέον πολλά από αυτά, κατεβαίνουν ήδη στον κάμπο της Δράμας και κάνουν αρκετές ζημιές, κυρίως στις καλλιέργειες.

Το θέμα της εμφάνισης αγριογούρουνων στην περιοχή του Κορυλόβου, γνωστοποίησε στον «Π.Τ.» χθες Πέμπτη μια συμπολίτισσά μας. Όπως μας εξήγησε στο μήνυμά της, ένας περιπατητής έχει συναντήσει τουλάχιστον δύο φορές αγριογούρουνα στο δρόμο που ανεβαίνει στον Κορύλοβο, και δεν είναι η πρώτη φορά. Όπως επισημαίνει η ίδια με το μήνυμά της προς τον «Πρωινό Τύπο», προχώρησαν προς την ενημέρωση κάποιων αρμοδίων, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν και ότι είναι ακίνδυνα.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε με τον διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Παπαδούδη, ο οποίος σημειώνει ότι δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους άνθρωπο, εξηγεί όμως ότι επειδή αυτά βγαίνουν κυρίως νυχτερινές ώρες, μπορεί να προκληθεί κάποιο τροχαίο από οδηγούς που θα τα δουν ξαφνικά μπροστά τους.

Από εκεί και πέρα, όπως τονίζει ο ίδιος, το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα είναι ότι προκαλούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Όπως μας λέει, απ’ άκρη σ’ άκρη στο Νομό, από τη Μικρόπολη μέχρι και το Κεφαλάρι, κατεβαίνουν σε ομάδες και κάνουν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε περιστατικά στην περιοχή του Κεφαλαρίου, όπου προξένησαν σημαντικές ζημιές σε νέες σοδειές.

Όπως μας λέει επίσης, «όσον αφορά τον Κορύλοβο πρώτη φορά το έχουμε ακούσει» και εξηγεί ότι, «δεν έχει περιοριστεί λόγω κυνηγιού ο αριθμός τους, υπάρχει πληθώρα».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑