Ειδήσεις

Published on March 11th, 2022 | by paggaiorama

0

Θέλει να μειώσει το ενεργειακό κόστος ο Δήμος Παγγαίου

Αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του: «Σειρά παρεμβάσεων πραγματοποιεί ο Δήμος Παγγαίου και η ΔΕΥΑΑ προκειμένου να μειώσει στο μέτρο του δυνατού το ενεργειακό κόστος, όσον αφορά τη χρήση των αντλιοστασίων, αλλά και να διαχειριστεί ακόμη πιο ορθολογικά τους υδάτινους πόρους.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμών δικτύου ύδρευσης
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξασφάλισης της επάρκειας του νερού στα δίκτυα ύδρευσης των ορεινών περιοχών της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου
  • Γενικό σχέδιο ύδρευσης και σχέδιο ασφάλειας νερού του δήμου Παγγαίου

«Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια κοινωνία πλήττεται από μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση ο Δήμος Παγγαίου ολοκληρώνει παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.910.000 ευρώ προκειμένου να μειώσει τις επιπτώσεις του ενεργειακού κόστους.

Με την εκτέλεση των έργων στοχεύουμε στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς επίσης και στη μείωση σε ποσοστό περίπου 30% του κόστους λειτουργίας των αντλιοστασίων μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ τον Μάρτιο του 2021 η τιμή της ενέργειας ανέρχονται σε 69 €/ΜWh και η σημερινή σε 252 €/MWh. Δύσκολη εξίσωση, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται…».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑