ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on February 14th, 2023 | by paggaiorama

0

Η περιοχή μας βγάζει τους καλύτερους Χαλβάδες!

Η αλήθεια είναι ότι Σαρακοστή και Καθαρά Δευτέρα θέλουν τον χαλβά τους. Βέβαια ο χαλβάς είναι πλέον ένα προϊόν που τρώγεται όλο τον χρόνο και αποτελεί άριστο συνοδευτικό της μοναδικής και πατροπαράδοτης ρετσίνας με μπόλικη κανέλα.

Στην περιοχή μας έχουμε τρείς εταιρείες που παράγουν χαλβά και μάλιστα αρίστης ποιότητας.

Χαλβάς Μεσορόπης Παγγαίου

Στους πρόποδες του Παγγαίου στο χωριό Μεσορόπη υπάρχει το οικογενειακό εργαστήρι παραγωγής ταχινιού ολικής άλεσης της οικογένειας Φλώρου.

Η οικογενειακή επιχείρηση είναι 5ης γενιάς (πριν από το 1880). Παράγει, ανελλιπώς, όλα αυτά τα χρονια ποιοτικό ταχίνι ολικής άλεσης θέλοντας να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που το εμπιστεύονται και το προτιμούν.

Πρωταρχικός στόχος είναι η ικανοποίηση των πελατών μας, με την καλύτερη πρώτη ύλη παγκόσμιος.

Ψήνεται σε ξυλόφουρνο και το άλεσμα γίνεται σε πετρόμηλο. Έχει διατηρήσει την ποιότητα στο πέρασμα των χρόνων δίνοντας ικανοποίηση στους πελάτες της. Επίσης παράγει μέλι από την περιοχή και χαλβά. Η έκτη γενιά είναι έτοιμη να αναλάβει την διαδοχή της επιχείρησης.

Χαλβάς Κυργίων

Η  ιστορία του δικού μας χαλβά ξεκινάει το 1918 από το Εσκί Σεχίρ της δυτικής Τουρκίας, εκεί όπου ο παππούς Αβραάμ μαθαίνει την τέχνη του χειροποίητου χαλβά και λουκουμιού. Ερχόμενος ως πρόσφυγας εδώ στη Δράμα αποφασίζει να φτιάξει και να πουλήσει αυτό που ξέρει καλά.

Έτσι λοιπόν  τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς του αρχίζει ερασιτεχνικά πουλώντας τα προϊόντα του μ’ ένα γαϊδουράκι στα γύρω χωριά.

Μαθαίνει την τέχνη του χειροποίητου χαλβά στους γιούς του και έτσι ξεκινούν δυναμικά την παρα-γωγή δημιουργώντας την επωνυμία «ΧΑΛΒΑΣ ΚΥΡΓΙΩΝ». Με το πέρασμα των χρόνων ο Απόστολος Παπαδόπουλος, δημιουργεί τη δική του οικογένεια και παράλληλα δημιουργεί και τη δική του επιχείρηση, μαθαίνοντας κι αυτός στα παιδιά του, τον τρόπο που φτιάχνεται ο χειροποίητος χαλβάς, τα μυστικά του αλλά και το σεβασμό που αξίζει ο κόπος και το προϊόν τους.

Σήμερα, τη διακίνηση την έχει αναλάβει ο Αβραάμ και την παρασκευή ο Πέτρος Παπαδόπουλος, απόγονοι της τρίτης γενιάς. Τα δυο αδέρφια πλέον, μετά από σκληρή δουλειά, καταφέρνουν να μεγαλώσουν την οικογενειακή αυτή μορφής επιχείρηση παρακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής κι έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Χαλβάς Ελευθερίου από τον Άγιο Αθανάσιο

Η οικογενειακή επιχείρηση του Λευτέρη  Ελευθερίου στεγάζεται σε ένα νέο χώρο στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από συνθήκες παραγωγής με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής, πλήρως προσαρμοσμένος στις ιδιαιτερότητες και την απλότητα του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής. 

Ο μαστιχάτος χαλβάς  Ελευθερίου, ξεπέρασε τον ένα αιώνα ζωής, ήταν αρχές του 19ου αιώνα όταν ο προπάππους του Λευτέρη Ελευθερίου ήρθε από την Αξό της Καππαδοκίας  κουβαλώντας μαζί  του ένα καλά ριζωμένο μυστικό  την παρασκευή  του χειροποίητου, παραδοσιακού μαστιχάτου χαλβά που ήξερε να φτιάχνει αριστοτεχνικά στα άγια χώματα της Καππαδοκίας.

Σήμερα ο Λευτέρης  Ελευθερίου μαζί με τον γιό του συνεχίζει  με αμείωτο ενθουσιασμό, αγάπη και σεβασμό στην παράδοση την ίδια «οικογενειακή υπόθεση» παρασκευής μαστιχάτου χαλβά.

Ένα ιδιαίτερο προϊόν που διακρίνεται για την γεύση, την ποιότητα και την θρεπτική αξία του.

Ένα σπιτικό γλύκισμα που ξεχωρίζει από την υφή των ινών του και είναι ο αληθινά παραδοσιακός χαλβάς σε πολλές εκδοχές (βανίλια, κακάο, με αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς και φρούτα) που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους γευστικές απολαύσεις σε κάθε περίσταση. 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑