Ειδήσεις

Published on May 18th, 2023 | by paggaiorama

0

Η Λάρισα τίμησε τον Κυριαζή Δασκαλούδη

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Στα πλαίσια της Εορτής του Πολιούχου Λάρισας Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλήτου και Θαυματουργού, πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 9 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 το Α´ Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών με έξι χορωδίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Την πρώτη λοιπόν ημέρα του Α´ Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, την Τρίτη 9 Μαΐου, στην διάρκεια της εκδηλώσεως, απονεμήθηκαν τα πτυχία και διπλώματα όσων μαθητών απεφοίτησαν κατά την περσινή χρονιά από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ».

Την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, την Πέμπτη 11 Μαΐου, στην διάρκεια της εκδηλώσεως, τιμήθηκε ο επί δεκαετίες ολόκληρες Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, του Αγίου Αχιλλίου, Μουσικολογιώτατος κ. Κυριαζής Δασκαλούδης, με καταγωγή από τη Νικήσιανη Παγγαίου, ως ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την πιστότητα και δεξιοτεχνία στον τρόπο αποδόσεως των ψαλλομένων, αλλά και για το ότι εξαιτίας του η Λάρισα καθιερώθηκε ως μουσικόφιλη πόλη και έγινε διάσημη για τον Πρωτοψάλτη της.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑