Ειδήσεις

Published on August 12th, 2022 | by paggaiorama

0

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε…

Σήμερα με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε παράτυπους μετανάστες στην Καβάλα, αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για 50χρονο αστυνομικό που είναι πρότυπο οικογενειάρχη πατέρας δύο παιδιών και επαγγελματίας αστυνομικός και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες καταδιώξεις παράνομων μεταναστών και διακινητών.

Με δάκρυα στα μάτια και χειροκροτήματα,  οι συνάδελφοί του και συγγενείς του, υποδέχτηκαν την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που στην θέα 30 παράτυπων μεταναστών και διακινητών έριξε προειδοποιητικά πυρά στο αέρα, τραυματίζοντας, χωρίς πρόθεση, δυο παράτυπους μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, το απόγευμα της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα τριάντα περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.https://081fa1e34bf184b55082ab5465290833.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Κατά την αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη των ατόμων, αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού, με συνέπεια τον τραυματισμό δύο αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνολικά εννέα αλλοδαποί συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες.

Σημειώνεται πως και ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑