Ειδήσεις

Published on June 24th, 2022 | by paggaiorama

0

Ελεύθερα διόδια στον Άγιο Ανδρέα

Βουτιές χωρίς ταλαιπωρία θα κάνουν πλέον όσοι επιλέξουν τις παραλίες της Καβάλας και μεταβούν σε αυτές μέσω της Εγνατίας Οδού.

Ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα ο οποίος παρέμενε μέχρι πριν λίγο καιρό αποκλεισμένος λόγω των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, “απελευθερώθηκε” ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία όσων ήθελαν να χαρούν τις παραλίες στον παραθαλάσσιο νομό της Ανατολικής Μακεδονίας χωρίς να κάνουν περιττά χιλιόμετρα.

Εκπρόσωποι τοπικών αρχών ασκούσαν πιέσεις από τον προηγούμενο μήνα να ανοίξει ο δρόμος χωρίς να λειτουργήσουν μάλιστα τα πλευρικά διόδια και οι πιέσεις έπιασαν τόπο στα τέλη του Μαΐου για τον κόμβο που οδηγούσε από τον Καβάλα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα κι εξυπηρετούσε κυρίως Καβαλιώτες και Δραμινούς.

Την Παρασκευή, λίγο πριν τα τέλη του Ιουνίου, έγινε και το επόμενο βήμα το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τους όσους ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη προς τις παραλίες της Καβάλας χρειαζόταν να κάνουν περιττά χιλιόμετρα στον δρόμο της επιστροφής.

Η έξοδος της Εγνατίας από τον Άγιο Ανδρέα προς της Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε χωρίς μάλιστα να λειτουργήσουν στο σημείο τα παράπλευρα διόδια.

Η απόφαση ελήφθη για να σταματήσει η ταλαιπωρία των οδηγών και οι ουρές που σχηματίζονταν.

“Τη χθεσινή ημέρα άνοιξε η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη και από την Εγνατία Οδό λάβαμε την υπόσχεση ότι τα διόδια στο σημείο δεν θα λειτουργήσουν, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού” τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, προσθέτοντας: “Δεν είναι μόνο το κόστος το θέμα.

Το αντίτιμο ανέρχεται στα 40 λεπτά. Το κυριότερο ζήτημα ήταν η ταλαιπωρία των πολιτών. Όσοι δεν γνώριζαν την περιοχή μέχρι χθες είτε έφταναν μέχρι την Καβάλα για να επιστρέψουν στην Εγνατία, είτε κινούνταν στα χωριά που μεσολαβούσαν με ό,τι αυτό συνεπάγεται“.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑