Ειδήσεις

Published on April 27th, 2024 | by paggaiorama

0

Εθελοντική Πυροφύλαξη και στο Παγγαίο

ΗΔΗ ΔΗΛΩΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με την κλιματική κρίση παρούσα η ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής ενόψει και της επίσημης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου χαρακτηρίζεται πιο επιτακτική από πότε. Οι υψηλές θερμοκρασίες πριν ακόμη την έναρξη του καλοκαιριού αλλά και ο ήπιος χειμώνας έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η θωράκιση του Σέιχ Σου και η προσβασιμότητα στο δάσος με αφορμή και τα έργα του Flyover είναι στις πρώτες προτεραιότητες.

«Τα κλιματικά μοντέλα δυστυχώς δείχνουν ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Όλος ο χειμώνας είχε ελάχιστες βροχοπτώσεις. Θα γίνει μία σύσκεψη ξεχωριστή μεταξύ της Τροχαίας και του αναδόχου του έργου του Flyover προκειμένου να συντονιστούν για να ξέρει η Πυροσβεστική ποιες θα είναι οι δίοδοι προς το Σέιχ Σου σε περίπτωση, που χρειαστεί», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιούτικας.

Αναμένονται και τα πτητικά μέσα τα οποία θα στηθούν στο αεροδρόμιο Μακεδονία από 1η Μαΐου.

Την 1η Μαΐου θα λειτουργήσουν αρχικά με γεννήτριες τα δύο σταθερά ραντάρ ύψους δέκα μέτρων που έχουν τοποθετηθεί και ένα φορητό, συνδεδεμένα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Οι τομείς ευθύνης των εθελοντικών ομάδων που ξεκινούν περιπολίες με οχήματα στο Σέιχ Σου την 1η Μάιου έχουν ήδη δηλωθεί στην Πυροσβεστική.

Δάσος Ωραιοκάστρου, δάση της Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Άγιο Όρος, Όλυμπος, Παγγαίο, Βέρμιο, Βόρας βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή: ertnews


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑