Ειδήσεις

Published on February 5th, 2022 | by paggaiorama

0

Εβρίτες και Καβαλιώτες πρώτοι στις καταθέσεις…

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έχουν στις τράπεζες οι κάτοικοι του Έβρου, που εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο δεν εμφανίζουν απώλειες στις καταθέσεις τους, αλλά, αντιθέτως, από τον Δεκέμβριο του 2019, μέχρι τον Ιούνιο του 2021, παρατηρείται μία μικρή, αλλά διαρκής αύξηση.

Ακολουθούν οι Καβαλιώτες με τους Θασίτες βεβαίως – βεβαίως κατά πόδας χωρίς μεγάλες διαφορές.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις ανά την επικράτεια, όπως είχαν διαμορφωθεί ως τον Ιούνιο του 2021 (η σχετική απογραφή πραγματοποιείται σε εξαμηνιαία βάση). Όπως προέκυψε, οι Έλληνες εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις, ύψους άνω των 4.700 ευρώ κατά μέσο όρο, με τους κατοίκους του νομού Αττικής, αλλά και των Κυκλάδων, να κρατούν τα… σκήπτρα με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους. Ειδικότερα, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον περασμένο Ιούνιο «άγγιζαν» τα 170 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, «πρωταθλητές» στην αποταμίευση, όπως αναφέρει το newmoney.gr αναδεικνύονται οι κάτοικοι της Αθήνας, με λογαριασμούς γύρω στα 11 εκατομμύρια, υπόλοιπα 74,8 δισ. ευρώ και μέση κατάθεση 6.680 ευρώ, ενώ ακολουθούν όσοι κατοικούν ή εργάζονται στην Ανατολική Αττική, με ποσά ανά λογαριασμό πέριξ των 5.302 ευρώ (1.272.419 εν ενεργεία λογαριασμούς, με συνολικές καταθέσεις 6,7 δισ. ευρώ). Την πεντάδα συμπληρώνουν οι διαμένοντες σε Κυκλάδες, Αρκαδία και Χίο, με μέσο όρο καταθέσεων 5.201 ευρώ, 4.870 ευρώ και 4.840 ευρώ αντίστοιχα.

Σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι νομοί Έβρου και Καβάλας είναι εξαιρετικά κοντά αναφορικά με το συνολικό ποσό των τραπεζικών καταθέσεων των κατοίκων τους. Η Καβάλα είναι λίγο πιο μπροστά στο σύνολο των καταθέσεων, με 1,558 δισ ευρώ και μέσο όρο καταθέσεων λίγο πιο πίσω από τον Έβρο, στις 3.582 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις τράπεζες του Έβρου, είναι ενεργοί 406.861 λογαριασμοί, ενώ ο μέσος όρος των τραπεζικών καταθέσεων, ανά λογαριασμό, είναι 3.814 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στη Ροδόπη, οι καταθέσεις δεν ξεπερνούν τα 841 εκατομμύρια ευρώ, με μέσο όρο καταθέσεων τις 3.164 ευρώ.

Στην Ξάνθη, οι καταθέσεις φτάνουν τα 901 εκατομμύρια ευρώ, με μέσο όρο καταθέσεων τις 3.145 ευρώ.

Στο νομό Δράμας, τέλος, οι καταθέσεις αγγίζουν το 1,1 δισ ευρώ και ο μέσος όρος καταθέσεων είναι στις 3.837 ευρώ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑