Ειδήσεις

Published on June 10th, 2022 | by paggaiorama

0

Δραματική μείωση πληθυσμού στον Δήμο Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχει μειωθεί όσον αφορά τον πληθυσμό του κατά 5.000 κατοίκους και αυτό σε μια δεκαετία σύμφωνα με τον πληθυσμό που είχε καταγράφει η απογραφή του 2011.

Η απογραφή του 2011 είχε δείξει ότι ο Δήμος Παγγαίου είχε 32.085 μόνιμους κατοίκους, με ορισμένα χωριά να παρουσιάζουν σοβαρή μείωση πληθυσμού.

Σήμερα αν αληθεύουν οι πληροφορίες υπάρχει πιθανότητα ο πληθυσμός να έχει φτάσει περίπου στις 27.000 μόνιμους κατοίκους με την Παραλία Οφρυνίου να είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό οικισμός του δήμου!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ 2021;

Αρκετός είναι ο καιρός που έχει περάσει από την ολοκλήρωση της απογραφής πληθυσμού η οποία έγινε σε παράξενες συνθήκες και για πρώτη φορά να συναντά… αρνητές.

Απογραφή πληθυσμού 2021, που ολοκληρώθηκε μετά από παρατάσεις το πρώτο διάστημα του 2022 και όπως δείχνουν τα πράγματα, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε χρόνο άγνωστο..

Ούτε καν τα προσωρινά μέχρι στιγμής και χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση.

Από την απογραφή του πληθυσμού και την δημοσίευση σε ΦΕΚ των οριστικών αποτελεσμάτων εξαρτάται τόσο ο αριθμός βουλευτικών εδρών σε κάθε νομό, όσο οι θέσεις στα δημοτικά συμβούλια..

Το σίγουρο είναι ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν με βάση όσα ισχύουν σήμερα… Για τις δημοτικές όλα δείχνουν ανοιχτά.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑