Ειδήσεις

Published on October 11th, 2022 | by paggaiorama

0

Δράσεις στην Ελευθερούπολη από το Χαμόγελο!

Από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου , το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου (Αρχή Λαϊκής Αγοράς), για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς επίσης δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Οι δράσεις στην Ελευθερούπολη υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται σε συνεργασία το Δήμο Παγγαίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες της Ελευθερούπολης, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει:

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 08:30-13:30

Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 08:30 -13:30 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και 14:30 – 16:30 για γονείς/κηδεμόνες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο

Πληροφορίες και ραντεβού:

Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων (17-21/10, πρωινές ώρες) ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να συμμετέχουν στις παρεμβάσεις (είτε ατομικά είτε σε ομάδες ή/και οικογένειες), επικοινωνώντας στο 2510 232616 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»)

Πιο συγκεκριμένα η δράση στην Ελευθερούπολη θα περιλαμβάνει:

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου (08.30 – 13.30): Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 08:30 με 13:30, θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (08.30 – 13.30 & 14.30 – 16.30): Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού, την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Τα πρωινά, από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (08:30 – 13:30), οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελευθερούπολης, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης με θέμα τον εκφοβισμό, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το απογεύματα, από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (14:30 – 16:30) οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους.

Οι εκπαιδεύσεις, ενημερώσεις και επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του έργου «SMILE NET» στοχεύει στην προστασία παιδιών σε κίνδυνο, καθώς και ατόμων από 18 έως 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών, μέσω τεσσάρων Υποέργων που αξιοποιούν την τεχνολογική καινοτομία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Δηλώσεις συμμετοχής στις Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους:

Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων (17-22/10, πρωινές ώρες) ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.

Για τις επισκέψεις γονέων/κηδεμόνων ή/και οικογενειών (17-22/10, απογευματινές ώρες), παρακαλούμε τους/ις ενδιαφερόμενους/ες γονείς/κηδεμόνες/συλλόγους να επικοινωνήσουν στο 2510 232616 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»)

Δηλώσεις συμμετοχής στη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα, σε οποιαδήποτε ώρα της δράσης τους/ις  εξυπηρετεί. Για πληροφορίες καλέστε στο 2513 501859 (Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Καβάλας).

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στην αρχή της Λαϊκής Αγοράς Ελευθερούπολης, με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», thesspress@hamogelo.gr,

Τηλ. 2310 250 160


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑