Ειδήσεις

Published on June 29th, 2022 | by paggaiorama

0

Διπλό πρόσωπο για τους πρόσφυγες;

Παραθέτουμε το δελτίο Τύπου του όπου ο Δήμος Παγγαίου στις 7 Απριλίου 2016, με δημοτική αρχή του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη ανέφερε για την φυγή των προσφύγων από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, αξημέρωτα από το Κλειστό Γήπεδο της Ελευθερούπολης, έλεγε τα εξής: «Αναχώρησαν σήμερα το πρωί  από την Ελευθερούπολη οι διακόσιοι και πλέον πρόσφυγες που εδώ και σαράντα ημέρες είχαν εγκατασταθεί στο κλειστό γυμναστήριο της  πόλης. 

Ο Δήμος  φρόντισε για την ναύλωση των λεωφορείων στα οποία με προθυμία και χωρίς καμιά αντίρρηση και μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες νωρίς το πρωί προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένο καταυλισμό προσφύγων και συγκεκριμένα στο παλιό αεροδρόμιο του Κατσικά του Δήμου Ιωαννίνων. 

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο Δήμος Παγγαίου μετά την κοινή διαπίστωση ότι η συνέχιση της διαμονής τους στον συγκεκριμένο χώρο εγκυμονούσε σοβαρά προβλήματα τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η εξ αρχής δεδομένη ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου στον οποίο να σημειωθεί ότι “προσωρινά” είχαν εγκατασταθεί οι πρόσφυγες και στην κυριολεξία συνωστίζονταν όλο αυτό το διάστημα σ έναν ενιαίο χώρο, χάνοντας οποιαδήποτε ιδιωτικότητα,  ήταν ο βασικός λόγος που σε συνδυασμό  με την ανάγκη λειτουργίας του γυμναστηρίου  οδήγησαν τον Δήμο Παγγαίου να λάβει δραστικά μέτρα αναφορικά με την μετακίνησή τους».

Έξι χρόνια μετά ο δήμαρχος!

Με ανάρτησή του σήμερα ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, που ουσιαστικά μέσα σε συγκηνιασιακό κλίμα αποχωριζόταν τους πρόσφυγες από την περιοχή μας, αναφέρει: «Μια θετική είδηση και ένα μεγάλο μπράβο, στο παιδί που κατάφερε να περάσει στο Πολυτεχνείο ενώ βρέθηκε στην Ελλάδα μόλις 3 χρόνια πριν, ως πρόσφυγας.

Αυτή του η επιτυχία αποδεικνύει ότι με θέληση, προσπάθεια και επιμονή όλα είναι δυνατά.

Μας δείχνει επίσης ότι υπάρχουν πρόσφυγες που θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας, σέβονται και εκτιμούν τη φιλοξενία και τις δυνατότητες που τους δίνονται.

Ας γίνει ο μικρός αυτός Ιρανός παράδειγμα για όλους».

Ουαί!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑