Ειδήσεις

Published on October 19th, 2022 | by paggaiorama

0

Διεθνής διάκριση για τον Χορτοκοπιανό γιατρό Σελβιαρίδη

Μια μεγάλη διάκριση έλαβε από την Ευρωπαϊκή Νευροχειρουργική Εταιρεία ο Καβαλιώτης γιατρός, Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Σελβιαρίδης με καταγωγή από το Χορτοκόπι Παγγαίου για την προσφορά του στην ευρωπαϊκή νευροχειρουργική.

Ο γιατρός βραβεύθηκε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης EANS Congress της European Association of Neurosurgical Societies στο Βελιγράδι η οποία ξεκίνησε στις 16 και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου 2022.

«Αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμένα η βράβευσή μου από την Ευρωπαϊκή Νευροχειρουργική Εταιρεία για την προσφορά μου στην ευρωπαϊκή νευροχειρουργική. Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στην ελληνική νευροχειρουργική και στην οικογένειά μου», δήλωσε ο κ. Σελβιαρίδης μετά τη βράβευση.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης

Ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης γεννήθηκε στο Χορτοκόπι Παγγαίου Καβάλας το 1952. Είναι παντρεμένος με την αναισθησιολόγο ιατρό, Συμέλα Αντωνιάδου και πατέρας δύο αγοριών, του Κωνσταντίνου 30 ετών, Οικονομολόγου και του Άγγελου 23 ετών, φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό του και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ελευθερούπολης, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα». Εισήχθη μετά από εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς». Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του έλαβε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υποτροφία για άριστη επίδοση. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός. Ως αγροτικός ιατρός υπηρέτησε στο ορεινό χωριό Σίμου Ναυπακτίας και στο Μυρτόφυτο Καβάλας.

Από το 1981 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ξεκίνησε από ειδικευόμενος ιατρός, συνέχισε ως Επιμελητής Β΄ για 4 χρόνια και ως Επιμελητής Α΄ για 5 χρόνια. Το 1986 πέρασε με επιτυχία τις προφορικές εξετάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευροχειρουργικών Εταιρειών, αποκτώντας το ανάλογο δίπλωμα. Το 1989 αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με βαθμό «Άριστα». Το 1996 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ΑΠΘ το 2003 στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2009 στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Ο κ. Σελβιαρίδης μετεκπαιδεύθηκε σε δύο μεγάλες Πανεπιστημιακές Νευροχειρουργικές Κλινικές του Mainz της Γερμανίας και του Nijmegen της Ολλανδίας σε μοντέρνες τεχνικές της Νευροχειρουργικής που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Κλινική. Βοήθησε στην οργάνωση και οργάνωσε ο ίδιος πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών.

Την τελευταία 20ετία είναι εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και κατά τη διετία 2005-2007 διετέλεσε πρόεδρος αυτής. Από το 2000 είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια, με συμμετοχή του σε δύο σημαντικές επιτροπές.

Ο κ. Σελβιαρίδης έχει συμμετάσχει σε 195 διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ήταν ομιλητής σε 95, έχει συμβάλλει στη συγγραφή 4 επιστημονικών βιβλίων και 57 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.

Ο κ. Σελβιαρίδης από το 2006 έως το 2008 διετέλεσε Διευθυντής στην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ η οποία τον Ιούλιο του 2007, μετά από αξιολόγηση από την Joint Residency Advisory and Accreditation Committee (JRAAC) της EANS και της UEMS, έλαβε πιστοποίηση ότι πληροί τα υψηλά standards για την εκπαίδευση της Ευρωπαϊκής Νευροχειρουργικής. Είναι η δεύτερη Κλινική του ΑΠΘ και η πρώτη νευροχειρουργική Κλινική πανελλαδικά που παίρνει αυτή τη σημαντική διάκριση.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑