Ειδήσεις

Published on March 18th, 2022 | by paggaiorama

0

Γιατί δίνει σε ιδιώτη την καθαριότητα ο δήμαρχος Παγγαίου;

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Γιατί τόση πρεμούρα για ανάθεση υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, δαπάνης 265.000 ευρώ;

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Σωστή Επιλογή», για τον Δήμο Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης αναφέρει ότι: «Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η πρόσληψη 425 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας έως 8 μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως ανακοινώθηκε στις 9 Μαρτίου 2022, το μεσημέρι.

Ανάμεσα στις θέσεις που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν και 28 θέσεις οκτάμηνων στον Δήμο Παγγαίου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα).

Την ίδια μέρα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου, και μάλιστα ως ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ, με την πλειοψηφία που διαθέτει η παράταξη του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, η έγκριση για διενέργεια διαγωνισμού ώστε να αναζητηθεί ανάδοχος για το έργο αποκομιδής απορριμμάτων στη παραλιακή Εγνατία του Δήμου μας.

Ο λόγος της βιαστικής απόφασης του Δημάρχου, όπως ο ίδιος ανέφερε στην Επιτροπή ήταν το γεγονός ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, δεν διαθέτει το ανάλογο προσωπικό, παρόλο ότι έχουμε ενεργό εργατοτεχνικό προσωπικό 71 υπαλλήλων ( 46 εργάτες καθαριότητας, 18 οδηγούς και 7 χειριστές ), ώστε να ανταποκριθεί στην ανάγκη αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος προφανώς και γνώριζε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου θα εμπλουτιζόταν με 28 ακόμη άτομα και μάλιστα με οκτάμηνη διάρκεια σχέσης εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως επισημάναμε στον ίδιο κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμος Παγγαίου, διαθέτει το ανάλογο δυναμικό σε οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, οπότε πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί τόση πρεμούρα να δοθεί η Υπηρεσία σε ιδιώτη;

Αλήθεια σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς γιατί η Δημοτική Αρχή φορτώνει μεγάλα και δυσβάσταχτα βάρη στους Δημότες μας στα δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος;

Για μια ακόμη φορά θα χαρατσώσει άγρια τους δημότες μας αντί να προσπαθήσει να κάνει οικονομία στα έξοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών της Καθαριότητας, με δαπάνη 265.000 ευρώ;

Πραγματικά απορούμε για την συνεχιζόμενη «λουδοβίκεια» συμπεριφορά του Δημάρχου Παγγαίου, ο οποίος μη δίνοντας σημασία στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνει σημαντικά θέματα προς συζήτηση, με την διαδικασία του εκτάκτου στην οικονομική επιτροπή, τελευταία στιγμή και χωρίς την ανάλογη τεκμηρίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, σε σημείο που η αντιπολίτευση προβληματίζεται για την συνέχεια, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα οδηγείται σε …παρεκτροπή!

Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή την συμπεριφορά και θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στις νόμιμες ενέργειες που επιτάσσει η θεσμικός μας ρόλος!

Ο Δήμος Παγγαίου δεν είναι τσιφλίκι κανενός ακόμη κι αν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία!».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑