Ειδήσεις

Published on September 18th, 2022 | by paggaiorama

0

Βιβλίο ΣΟΚ για το Παγγαίο από τον Πέτρο Παναγιώτου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΓΑΙΟΡΕΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ…

Περιμένουμε να μάθουμε πολλά από την ιστορία που ξεδιπλωνει στο βιβλίο του ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του ΟΛΚ Πέτρος Παναγιώτου…

«Μια πορεία δυο σταθμοί. Ελευθερούπολη-Καβάλα», είναι ο τίτλος του βιβλίου το οποίο, εκτός από τη «μαρτυρία» του Πέτρου Παναγιώτου για το πώς ο ίδιος βίωσε τα πολιτικά –και όχι μόνον– «πράγματα» τις τελευταίες δεκαετίες, περιλαμβάνει και εκατοντάδες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο.

Ο Πέτρος Παναγιώτου είναι ο δήμαρχος που ίδρυσε την Αναπτυξιακή Καβάλας, που εφερε τα ευρωπαικά προγράμματα στην Καβάλα, που είχε όραμα για το Παγγαίο γενικότερα, αλλά δεν εκτιμήθηκε από τους Παγγαιορείτες όσο θα έπρεπε…

Στο βιβλιο του θα διαβάσουμε πολλά και θα τα μεταφέρουμε μέσα από τον ιστότοπό μας για να μάθουν και οι νεώτεροι.

Ποιός είναι ο Πέτρος Παναγιώτου;

Γεννημένος στην Καβάλα το 1938, ο Πέτρος Παναγιώτου έζησε τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του στην Ελευθερούπολη. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε για δύο χρόνια στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Φαρμακοποιός επί σαράντα πέντε χρόνια στην Ελευθερούπολη και Φαρμακέμπορος στην Καβάλα από το 1976, δραστηριοποιήθηκε πολύ ενεργά στο Επιμελητήριο Καβάλας, το οποίο και εκπροσώπησε για είκοσι περίπου χρόνια στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος στην Ελλάδα της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ευρώπης, μιας σημαντικής πηγής ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Συχνή ήταν η παρουσία του στον τοπικό Τύπο Καβάλας με άρθρα που διαπραγματεύονταν κυρίως θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Πολιτεύτηκε το 1989, ενώ το 1990 εκλέχτηκε Δήμαρχος Ελευθερούπολης και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Από το 2006 έως το 2010 χρημάτισε Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑