Ειδήσεις

Published on November 8th, 2023 | by paggaiorama

0

Ανοιχτό το Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Και στην περιοχή μας επισκέψιμα οινοποιεία, μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

Για οινο-ξεναγήσεις και οινο-γευσίες προσκαλούν τους φίλους του κρασιού την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, εικοσιένα επισκέψιμα οινοποιεία, μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», συμμετέχοντας στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού».

Μία πρόταση για κάθε περιηγητή που αγαπά την ύπαιθρο, τη γαστρονομία και τον οίνο, ώστε να βιώσει τη μοναδική εμπειρία που ο οινοτουρισμός προσφέρει, γνωρίζοντας όλη τη διαδικασία της παραγωγής κρασιού στις κτιριακές εγκαταστάσεις των οινοποιείων, στους χώρους οινοποίησης, ωρίμασης, παλαίωσης και φυσικά στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των γευστικών δοκιμών.

Η είσοδος στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος είναι δωρεάν. Το κοινό ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 με 17:00, εκτός από εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω κατά περίσταση.

Τα επισκέψιμα οινοποιεία:

Διαδρομή του Κρασού του Διονύσου

 –Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Παγγαίου Καβάλας

-Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας

Ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα, 11:00-16:00 (τελευταία ξενάγηση)

-Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας

-Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας

-Το Κτήμα τ’ Αποστόλη στους Αμπέλους Σερρών

Ωράριο 11:00-18:00

Παράλληλες εκδηλώσεις – Προτάσεις

Κτήμα Γεροβασιλείου

Ο εικαστικός Γιώργος Τζινούδης ζωγραφίζει ζωντανά έναν ορίζοντα σε κόκκινο και λευκό, στο καφέ του Μουσείου Γεροβασιλείου.

Το Κτήμα τ’ Αποστόλη

Μπρουσκέτα και κρασί: 4 παραλλαγές του διάσημου ιταλικού ορεκτικού εναρμονισμένες με 3 διαφορετικές ετικέτες κρασιού & 1 απόσταγμα του Κτήματος. Ωράριο 11:00-17:00 ανά μία ώρα κατόπιν κράτησης στο 6946579507, δωρεάν!

Κτήμα Φλόριαν

Έκθεση αυτοκινήτων αντίκες και οινογευσία διαχρονικών κρασιών.

Κτήμα Φουντή

Κάθετη γευστική δοκιμή της ετικέτας «Κτήμα Φουντή».

3Γενιές – Οικογένεια Θωμαΐδη

Οι επισκέπτες στο οινοποιείο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και άλογα.

Στο πλαίσιο της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και θεματικός διαγωνισμός φωτογραφίας «Τα χρώματα του φθινοπώρου» με ανάρτηση φωτογραφιών της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» στις 12/11/23, από οινοποιείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Οι 5 πρώτοι νικητές/ριες θα λάβουν ως έπαθλο από τρεις φιάλες με κρασιά της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑