Ειδήσεις

Published on February 1st, 2022 | by paggaiorama

0

Αγανακτισμένοι οι αγρότες του Παγγαίου

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι δηλώνουν οι αγρότες της περιοχής του Παγγαίου από τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ότι θα δώσει στους αμπελοκαλλιεργητές των ποικιλιών crimson και Victoria.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή αγώνα αναφερουν: «Την Πέμπτη 27/1/2022, κατόπιν πολλαπλών συσκέψεων σε δεκάδες χωριά της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή των αγροτών του δήμου Παγγαίου. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, συνέπεια των αυξήσεων της ενέργειας, των φαρμάκων και του πετρελαίου μας έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση, γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους.

Ξέρουμε ότι η κάθοδος μας στην Καβάλα συζητιέται σε κάθε χωριό και έχει τεράστια απήχηση. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκαν αποζημιώσεις για τις επιτραπέζιες ποικιλίες  ̈crimson και Victoria ̈ .

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι λύση αλλά κοροϊδία και έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του νομού Καβάλας.

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση απαντήσεις στα αιτήματα μας και μέτρα αντιμετώπισης της άσχημης οικονομικής μας κατάστασης. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑