Ειδήσεις

Published on November 26th, 2023 | by paggaiorama

0

Έβαλαν στα χωριά του Παγγαίου σεκιούριτι για τις ελιές;

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Λόγω της υψηλής τιμής του ελαιολάδου, πλέον οι ελαιοπαραγωγοί και οι έμποροι ζουν με τον φόβο μήπως είναι τα επόμενα θύματα των συμμοριών που σαρώνουν χωράφια και αποθήκες και δεν αφήνουν τίποτα στο διάβα τους. Οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να προφυλαχθούν όπως ειδικά gps σε σχήμα ελιάς που τοποθετούνται στα δέντρα και ειδοποιούν σε περίπτωση που κάποιος τα μετακινήσει. Τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται ικανό να βάλει τέλος στη δράση των απατεώνων. Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί δραματικά θέτοντας σε συναγερμό τις αστυνομικές Αρχές που ήδη επεξεργάζονται σχέδια προκειμένου να περιορίσουν το φαινόμενο.Οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 12 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών ελαιοκάρπου και 28 περιπτώσεις κλοπών ελαιολάδου.

Βάλαμε στα χωριά μας σεκιούριτι

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται παραγωγοί περιγράφει στο protothema.gr ο πρόεδρος αγροτών Παγγαίου, Γρηγόρης Γρουζίδης ο οποίος εξήγησε ότι «Oι κλέφτες δρουν τη νύχτα και κάθε βράδυ είμαστε στα χωράφια γιατί υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Τα πάντα έχουμε κάνει φέτος, όσο υπήρχε και η επιτραπέζια ελιά στο παιχνίδι υπάρχουν χωριά που έχουν βάλει σεκιούριτι ,έχουν μπει κάμερες από ιδιώτες στα αγροτεμάχιά τους και γίνονται συχνές περιπολίες.

Όταν ένας παραγωγός έχει δέκα τόνους ελιές σε ένα αγροτεμάχιο κι ο κλέφτης, του κλέβει το μισό καρπό ενώ το υπόλοιπο το ρίχνει κάτω και του παίρνει και τα εργαλεία, καταλαβαίνετε ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένα εύκολο και γρήγορο κέρδος».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑