Ειδήσεις

Published on September 12th, 2024 | by paggaiorama

0

Τι ανέφερε η Ρίτσα Καραγιαννίδου στην Καθημερινή…

Οι Βούλγαροι ανέβασαν τις τιμές των οικοπέδων στην περιοχή, φέρνουν συνεργεία και υλικά από την πατρίδα τους και χτίζουν σπίτια

Στο ρεπορτάζ για την πώληση οικοπέδων στην περιοχή του παραθαλάσσιου Παγγαίου στην Καθημερινή η Ρίτσα Καραγιαννίδου, εργολάβος που δραστηριοποιείται επί χρόνια στην περιοχή, εντοπίζει και ένα ακόμα πρόβλημα:

Οι Βούλγαροι αγόραζαν πολλά οικόπεδα πολύ ακριβότερα από την πραγματική τους αξία, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν συνολικά τις τιμές στην περιοχή. Ειδικότερα ανέφερε πως από την περίοδο του κορωνοϊού μέχρι και πέρσι θα αγόραζαν ένα οικόπεδο που κόστιζε 100.000 στην τιμή των 300.000 ευρώ, με τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα να δίνονται μετρητά. Έγινε πανικός. Φέτος ανακόπηκε η τάση αυτή υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες εργολάβοι χάνουν περίπου το 30% της πιθανής πελατείας τους καθώς τα οικόπεδα που αγοράζουν οι Βούλγαροι τα διακινούν μέσω ομοεθνών μεσιτών τους σε συμπατριώτες τους παρακάμπτοντας τη μεσολάβηση των Ελλήνων επαγγελματιών, πλην κάποιων Ελλήνων μηχανικών που τους βοηθούν με την πολεοδομία.

Χαμένοι βγαίνουν τις περισσότερες φορές οι ντόπιοι και από την ανοικοδόμηση, καθώς όπως περιέγραψε η κ. Καραγιαννίδου, οι νέοι αγοραστές αρκετά συχνά προτιμούν να φέρουν τα υλικά αλλά και τα συνεργεία από τη Βουλγαρία.

Κάποιες εταιρείες βεβαίως με παράθυρα και κουφώματα από τις οποίες αγοράζουν οι Βούλγαροι εργολάβοι ανήκουν σε Έλληνες που έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους από τη Θεσσαλονίκη στη γειτονική χώρα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑