Ειδήσεις

Published on September 12th, 2024 | by paggaiorama

0

Ποιές υποδομές κ. Αναστασιάδη;

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή όπου αναφερόταν στην επέλαση των Βουλγάρων αγοραστών οικοπέδων και μεζονετών στην περιοχή του Παγγαίου και μάλιστα με μισθώσεις εκ μέρους τους που δεν φαίνονται σε πλατφόρμες ενοικίασης, ρωτήθηκε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης αν γνωρίζει κάτι γιαυτή την παράτυπη δραστηριότητα…

Την ανάγκη για ελέγχους υπογράμμισε μιλώντας στην Κ και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι την παρούσα στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το εύρος αυτής της παράτυπης δραστηριότητας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει επικοινωνήσει το ζήτημα στην πολιτεία ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και το αποτύπωμα στην τοπική και εθνική οικονομία.

Παράλληλα ρωτήθηκε για το sucess story της 9ης θέσης σε οικοδομικές άδειες που έχει το Πολεοδομικό γραφείο του Δήμου Παγγαίου… και για το αν διαθέτει ο Δήμος της απαραίτητες υποδομές για την μεγάλη αυτή οικοδομική δραστηριότητα…πράγμα που δεν φαίνεται ότι ισχύει σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Γράφει η εφημερίδα:

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απορρίπτει το επιχείρημα περί έλλειψης υποδομών.

Οι βασικές υποδομές λειτουργούν μια χαρά.

Ο βιολογικός καθαρισμός έχει τη δυνατότητα να “αντέξει” διπλάσιο αριθμό ατόμων.

Σε ένα καλοκαίρι που η λειψυδρία ήταν το βασικό ζήτημα, οι κάτοικοι και επισκέπτες του δήμου μπορούσαν να απολαύσουν καθαρό νερό χωρίς πρόβλημα.

Το επίπεδο των οδικών αξόνων είναι επίσης καλό, υποστήριξε, προσθέτοντας πως προβλήματα όπως η δυσκολία εύρεσης πάρκινγκ είναι αναμενόμενα όταν αναπτύσσεται τουριστικά ο τόπος.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι επίσης προβληματισμένοι, αν και το άμεσο όφελος από την αύξηση της κίνησης αυτής υπερτερεί των ανησυχιών τους.

Μόνιμος κάτοικος της Νέας Περάμου που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του σχολίασε πως η ποιότητα ζωής έχει υποβαθμιστεί σημαντικά καθώς υπάρχει περισσότερη φασαρία και δυσκολίες, όπως η έλλειψη πάρκινγκ, σε μια άλλοτε ήσυχη περιοχή.

Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό είναι ένα τίμημα το οποίο οι περισσότεροι κάτοικοι που ζουν από τον τουρισμό είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Ο τουρισμός φέρνει θόρυβο, αλλά και δουλειά. Ταβέρνες, ψησταριές, μαγαζάκια και ψαράδες.

Ολοι κερδίζουν από την αυξημένη κίνηση. Μόνο όσοι δεν ασχολούνται με τον τουρισμό παραπονιούνται”…

Αντίστοιχες ανησυχίες μοιράζονται και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.

Η κ. Κατανά-Τσαλίκη τόνισε πως οι υποδομές δεν αντιστοιχούν στον ρυθμό ανάπτυξης της περιοχής.

Υπάρχει τεράστια κίνηση στα χωριά.

Δεν υπάρχει πάρκινγκ. Για να διασχίσεις μια απόσταση ενός χιλιομέτρου με το αυτοκίνητο, μπορεί να κάνεις και μισή ώρα, περιέγραψε.

Ποιόν να πιστέψουμε; Τον δήμαρχο ή τον Περαμιώτη ή την κυρία Κατανά;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑