ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on September 11th, 2024 | by paggaiorama

0

Διεθνής εκδήλωση Brevet Φιλίππων

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Στις 21 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου των Φιλίππων, με κέντρο τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η διεθνής ποδηλατική δράση Brevet Φιλίππων-Brevet Philippi.

Η εν λόγω δράση, η οποία ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece, προσελκύει συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, η ποδηλατική διαδρομή αφορά στη διάσχιση 200 χιλιομέτρων, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 5 διαφορετικούς δήμους, Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παγγαίου, με σκοπό την περιήγηση και τον ποδηλατικό τουρισμό.

Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης, ενώ η ποδηλατική διοργάνωση έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Πάρκου των Φιλίππων, όπου έγινε η ιστορική Μάχη των Φιλίππων που έγινε το 42 π.Χ.

Η Μάχη των Φιλίππων, ως παγκοσμίου φήμης γεγονός, οριοθετεί την μετάβαση από την Δημοκρατία στην Ολιγαρχία και έχει επηρεάσει την ιστορία όλου του δυτικού κόσμου, από τότε μέχρι σήμερα. Ως Πάρκο Φιλίππων, χαρακτηρίζεται ο φυσικός υποδοχέας 8.000 χρόνων της ιστορίας των ανθρώπων της Τενάγειας και Παρατενάγειας περιοχής. Ανάμεσα στα βουνά του Παγγαίου, του Φαλακρού, του Μενοικίου και του Συμβόλου, εκεί όπου παλιά υπήρχε η λίμνη Πρασιάδα, σήμερα βρίσκεται ο εύφορος κάμπος των Φιλίππων, μοναδικός στο είδος του, ο οποίος φιλοξένησε ανά τους αιώνες τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους, αυτές που γράφτηκαν στην ιστορία και κάνουν τον τόπο ξεχωριστό.

Περαιτέρω, η ένταξη του ιστορικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCΟ, αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναγνώριση της σπουδαιότητας της ευρύτερης περιοχής και δίνει τη δυνατότητα για παραπέρα ανάδειξη και αξιοποίηση της στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης της.

Τέλος, μέσω της δράσης προωθούνται και αναδεικνύονται επίσης τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της περιοχής, προβάλλονται οι οικισμοί, ενώ αναδεικνύονται δυναμικά τα πολιτισμικά και περιβαλλοντικά μνημεία του τόπου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑