Ειδήσεις

Published on September 6th, 2024 | by paggaiorama

0

Φοβήθηκαν το δικαστήριο και έκαναν πίσω

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ

Σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, αποφάσισε:

Στις 8.7.2024 υποβλήθηκε αίτημα από την κα. Α. Σ., με το οποίο ζητά να αποζημιωθεί για αναζήτηση και εύρεση κεντρικού αγωγού φρεατίων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, λόγω υπερχείλισης του σιφονιού της τουαλέτας σε παρακείμενη οικία , ιδιοκτησίας της, στην περιοχή κάτω από την παλιά-παραλιακή Εγνατία οδό στην Νέα Πέραμο, του Δήμου Παγγαίου, Καβάλας, συνοδευόμενο από το με αρ.πρωτ. 14407/24-7-2024 Υπηρεσιακό Σημείωμα του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, ότι πράγματι στο σημείο εκείνο είχαν γίνει παλαιότερα αμμοχαλικοστρώσεις και είχαν επιχωθεί τα φρεάτια σε βάθος το λιγότερο 30 εκατ. και άνω , και στη συνέχεια σε πρόσφατο έργο οδοποιίας προστέθηκε υλικό οδοστρωσίας Α3 για επιπέδωση της οδού και στη συνέχεια τάπητας ασφάλτου με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός του φρεατίου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων.

Πρέπει όμως να προσκομισθεί το συμβόλαιο ιδιοκτησίας της ή κτηματολογικό φύλλο και απόσπασμα διαγράμματος του ακινήτου για την απόδειξη της ιδιοκτησίας αυτής.

Στη συνέχεια προσκομίστηκε η με αρ. 93Α/1-7-2024 Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών αποκατάστασης ζημιών απόδειξη ποσού εκατόν ενενήντα οκτώ και σαράντα λεπτά (198,40) ευρώ. συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.  

Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω Έκθεση του αρμόδιου υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παγγαίου.

Επειδή η ύπαρξη της ζημιάς είναι θέμα πραγματικό και δεν εγείρονται νομικά ζητήματα επί των οποίων πρέπει να αποφανθούν τα αρμόδια Δικαστήρια και πιθανότατα η τυχόν ασκηθεισόμενη αγωγή θα γίνει δεκτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να επιβαρυνθεί ο Δήμος και με επιπλέον δικαστικά έξοδα περαιτέρω αποζημιώσεις, και νόμιμους τόκους υπερημερίας της αιτούσας.  

Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαστε την αποδοχή του εξώδικου συμβιβασμού και την αποζημίωση, της κας έναντι ποσού εκατόν ενενήντα οκτώ και σαράντα λεπτά (198,40) ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑