Ειδήσεις

Published on July 26th, 2024 | by paggaiorama

0

ΤΟΥΖΛΑ:«Εμφύλιος» παραθεριστών – δήμου για τις πακτωμένες;

Χρήστος Γκέντσογλου: «αυτός ο κόσμος που διαμαρτύρεται πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να καταλαμβάνει έναν δημόσιο χώρο επειδή έχει ένα εξοχικό στην περιοχή»

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την δική του απάντηση στις αντιδράσεις των κατοίκων από την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να «ξηλωθούν» ομπρέλες και ξαπλώστρες που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία «Τούζλα» από παραθεριστές της περιοχής, έδωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Οφρυνίου, Χρήστος Γκέντσογλου μιλώντας στο GRTimes.gr

O κ. Γκέντσογλου αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η δημοτική αρχή προχώρησε στην επιχείρηση αλλά και στις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο κόσμος που διαμαρτύρεται πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να καταλαμβάνει έναν δημόσιο χώρο επειδή έχει ένα εξοχικό στην περιοχή».

«Πριν από την επιχείρηση, εγώ ο ίδιος τράβηξα βίντεο με την κάμερα στραμμένη στην παραλία, όπου φαινόταν ξεκάθαρα ότι πρόσβαση σε αυτήν από απλούς πολίτες σε συγκεκριμένα τμήματα της, ήταν αδύνατη. Βέβαια πέραν τούτου, ήρθε και η εντολή της Κτηματικής Υπηρεσίας που μας καλούσε να απομακρύνουμε άμεσα ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα από τις παραλίες» συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος Οφρυνίου.

Πρόσθεσε δε, ότι «δεν μπορούν οι λίγοι να στερούν το μπάνιο από τους πολλούς, επειδή αγόρασαν ένα σπίτι στην περιοχή. Εμείς όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε αυτή η κατάσταση δεχθήκαμε πολλές οχλήσεις από πολίτες και επισκέπτες που μας καταδείκνυαν το πρόβλημα και μας ζητούσαν να κάνουμε κάτι. Πέρα βέβαια επαναλαμβάνω από την ρητή εντολή της Κτηματικής Υπηρεσίας».

«Εμείς δεν έχουμε κάτι με τους πολίτες που είχαν τις ομπρέλες τους εκεί, οφείλουν όμως να ακολουθούν τους κανόνες, να σέβονται όλους τους υπόλοιπους και να μην προχωρούν σε κατάληψη δημόσιου χώρου» κατέληξε ο κ. Γκέντσογλου.

Στο μεταξύ υπέρ της επιχείρησης «σκούπα» στην παραλία Οφρυνίου, τάχθηκε και η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Παγγαίου, Όλγα Αμπατζιά με δική της τοποθέτηση στο GRTimes.gr

Να σημειωθεί ότι οι ιδιωκτήτες των εξοχικών κατοικιών που είχαν τοποθετήσει τις ομπρέλες τους στην παραλία, πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη (25/7) συμβολική κατάληψη στην παραλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχείρηση «σκούπα» του δήμου.

πηγη: Τούζλα: Η απάντηση του δήμου Παγγαίου για την επιχείρηση «σκούπα» σε ομπρέλες και ξαπλώστρες (grtimes.gr)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑