Ειδήσεις

Published on July 25th, 2024 | by paggaiorama

0

Τι είπε ο Φ. Αναστασιάδης στο ΑΠΕ;

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (που έκανε προφανώς) ΕΙΠΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ …ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ!

ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΝΕΡΟ ΜΕ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟΚΟΠΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε εκτεταμένο ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα την λειψυδρία στην ΑΜΘ υπάρχει συνέντευξη του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη που αναφέρει τα εξής:

Αναστασιάδης: «Οι υποδομές βοήθησαν τον δήμο Παγγαίου»

Με μια ακτογραμμή 65 χλμ. και ένα παραλιακό μέτωπο που τους καλοκαιρινούς μήνες βουλιάζει από τουρίστες, ο Δήμος Παγγαίου, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Π.Ε. Καβάλας αναμετράται με τις αντοχές του. Το πρόβλημα της έλλειψης νερού είναι υπαρκτό και όπως τονίζει ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «η προνοητικότητά μας για τη δημιουργία υποδομών που θα εξασφαλίζουν πόσιμο νερό απομάκρυναν μέχρι στιγμής τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό πολλές περιοχές. Αν όμως συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και τον επόμενο χειμώνα τότε πραγματικά θα φτάσουμε σε αδιέξοδο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, για την υδροδότηση τουριστικών περιοχών όπως η Ν. Ηρακλείτσα και η Ν. Πέραμος ανατολικά της πόλης της Καβάλας μεταφέρεται νερό με δίκτυο ύδρευσης 45 χλμ. μακριά. Την ίδια ώρα, για την υδροδότηση της παραλίας Οφρυνίου, τη γνωστή σε όλους Τούζλα, με τους χιλιάδες Έλληνες και Βούλγαρους τουρίστες, το νερό μεταφέρεται με ένα δίκτυο 27 χιλιομέτρων. Επίσης, ο Δήμος Παγγαίου έχει προχωρήσει και στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων του.

«Χωρίς τις υποδομές που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και τη μέριμνα για την επέκταση των δικτύων ύδρευσης», τονίζει ο δήμαρχος, «η περιοχή θα αντιμετώπιζε σήμερα τεράστιο πρόβλημα. Μπορεί να μην ακούγονται παράπονα αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Οι περισσότερες πηγές στέρεψαν και κάθε καλοκαίρι το παραλιακό μέτωπο έχει τεράστιες ανάγκες σε πόσιμο νερό. Έχουμε επιστρατεύσει τα πάντα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα».

Την ίδια ώρα που δημοσιευόταν αυτή η συνέντευξη πολλές περιοχές του Δήμου Παγγαίου δεν είχαν νερό όπως για παράδειγμα η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Παραλία Οφρυνίου…

ΕΙΡΩΝΙΑ!

πηγη: Καβάλα: Ανησυχία για τη λειψυδρία – Ποιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα (newpost.gr)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑