Ειδήσεις

Published on August 26th, 2024 | by paggaiorama

0

Τι αναφέρει το meteokav.g για τον καιρό

ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΒΡΟΧΗΣ

Όπως είχαμε αναλύσει οι άνεμοι στην περιοχή της φωτιάς έχουν στραφεί από χθες σε βορειανατολικές-ανατολικές διευθύνσεις και φτάνουν τοπικά τα 4-6 μποφόρ.

Ως αποτέλεσμα χθες αλλά και σήμερα οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι λιγότερο ευνοικές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Αύριο, αναμένεται εξασθένιση της βορειανατολικής ροής που θα φέρει μικρή βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών.

Ενώ, την Τετάρτη και ιδίως την Πέμπτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περεταίρω, θα αποκτήσουν μεταβλητές διευθύνσεις και θα παρατηρηθεί αύξηση της υγρασίας κάτι που θα βελτιώσει περεταίρω τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή.

Να τονίσουμε ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Σχετικά με την αστάθεια, όπως έχουμε αναλύσει στο www.meteokav.gr η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές σήμερα στην περιοχή της φωτιάς δυστυχώς είναι εξαιρετικά μικρή (λόγω των ευσταθών βορειανατολικών ανέμων).

Την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη-Παρασκευή θα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες στην περιοχή της φωτιάς κάτι που θα αναλύσουμε εκτενώς τις επόμενες μέρες.

Η φωτογραφία από την κάμερα του Δημήτρη Χαρισιάδη στο northmeteo στην Πρώτη Σερρών

Ελπίζουμε με την παρέμβαση όλων των απαραίτητων μέσων από πλευράς του κρατικού μηχανισμού η φωτιά να ελεγχθεί.

Τέλος, αυτονόητη είναι η ευγνωμοσύνη όλων για το ηρωικό έργο πυροσβεστών , εθελοντών και όλων των εργαζομένων σε δυσμενείς συνθήκες και χωρίς να έχουν πάντα την απαραίτητη υποστήριξη. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑