Ειδήσεις

Published on June 17th, 2024 | by paggaiorama

0

Τι έχει να απαντήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου;

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2022…

Προς το τέλος του Νοεμβρίου 2022, και μάλιστα στις 29 Νοεμβρίου 2022, ο Γιάννης Πασχαλίδης είχε εκδόσει ένα δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνε τα εξής:   

Κοινή συνάντηση με Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου & Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό

Τη προηγούμενη βδομάδα επισκέφθηκα τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, από κοινού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου.  Ειδικότερα, κατά την συνάντηση εκθέσαμε στον Υφυπουργό τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση του Ιουνίου. Τα αιτήματα που του καταθέσαμε από κοινού με τα μέλη του Δ.Σ. αφορούσαν:

1. καταβολή αποζημιώσεων για όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημίες, καθώς η απώλεια παραγωγής, δεν αφορά μόνο την φετινή περίοδο, αλλά και τα επόμενα έτη.

2. οι αποζημιώσεις να δοθούν εξ ολοκλήρου και σε ποσοστό 100% από τον ΕΛΓΑ, ενώ ταυτόχρονα να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις υποχρεώσεις των πληγέντων αγροτών προς τα ασφαλιστικά και δημόσια ταμεία.

3. καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημίες εξαιτίας της πτώσης του αεροπλάνου Αντόνοφ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ Χρήστο Τριαντόπουλο, που άκουσε με προσοχή τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της περιοχής μας και μας ανέφερε πως θα μεριμνήσει για την επίλυση τους»…”…

Από εκεί και πέρα …άκρα του τάφου σιωπή!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου που πήγε στη συνάντηση μετά από 1,5 χρόνο δεν ρώτησε τον βουλευτή ποιά είναι η εξέλιξη στο θέμα των αποζημιώσεων;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑