Ειδήσεις

Published on August 24th, 2024 | by paggaiorama

0

Συνεχίζεται η προσπάθεια στο Παγγαίο

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ – ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Συγκινητικές είναι οι προσπάθειες που καταβάλουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ΕΜΑΚ, οι εθελοντές μέρα και νύχτα στο Παγγαίο, αλλά όπως φαίνεται τα εναέρια μέσα θα δώσουν την λύση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει για 3η μέρα την κορυφή του Παγγαίου.

Όλο το βράδυ είχαμε συνεχείς αναζωπυρώσεις με τις ριπές του ανέμου να δρομολογούν τις εστίες της πυρκαγιάς σε αντίθετες κατευθύνσεις…

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ρίψεις συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και σύμφωνα με πληροφορίες θα ενισχυθούν.


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί κατά πολύ και στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με 23 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων και σταδιακά καταφθάνουν στο σημείο 80 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα για να συμβάλλουν στην κατάσβεση. 

Είναι λυπηρό που φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποβαθμίσουν την κατάσταση γράφοντας ότι έχει οριοθετηθεί το μέτωπο της φωτιάς, ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από καμιά επίσημη πηγή.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Χθες Παρασκευή στις 11 το βράδυ, έφτασαν 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα μέλη τις 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε από Αθήνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας και από εκεί με λεωφορείο στο Ροδολιβος περίπου στις 24:15 όπου τους περίμενε ομάδα κατοίκων και εθελοντές τις πυροσβεστικής.

Άνθρωποι τις πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμφίπολης , πολίτες του Ροδολίβους και αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άμεση μεταφορά τους σε πολύ δύσκολο μέρος με αγροτικά οχήματα μια διαδρομή 1 ώρας για να μεταβούν στην φωτιά

ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΡΏΝ ΚΑΙ ΞΗΡΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ακροποτάμου Καβάλας: Σάββατο και Κυριακή 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι στο κτίριο του Συλλόγου μας θα γίνεται συλλογή ξηράς τροφής και νερών έτσι ωστε να σταλθούνε στα άτομα που παλεύουνε με τις φλόγες στο Παγγαίο!!

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑