Ειδήσεις

Published on August 6th, 2024 | by paggaiorama

0

Συνάντηση Μαρίας Βαρύτη με τον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Δημοτική Σύμβουλος Παγγαίου κ. Μαρία Βαρύτη, με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, με τον οποίο συζήτησαν τα φλέγοντα προβλήματα του Δήμου Παγγαίου και τις προοπτικές ανάπτυξής του, θέματα τα οποία απασχολούν και την Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

  • Η Οδική Ασφάλεια και τα κυκλοφοριακά προβλήματα του Δήμου Παγγαίου, με έμφαση στην παραλιακή ζώνη (Νέα Πέραμος, Νέα Ηρακλείτσα, Παραλία Οφρυνίου), όπως και αυτά που απασχολούν την Ελευθερούπολη. Επισημάνθηκε η άμεση και επιτακτική ανάγκη κατασκευής κόμβου στην ανατολική είσοδο της Ελευθερούπολης.
  • Το σοβαρό ζήτημα της λειψυδρίας που απασχολεί την περιοχή μας και η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το έργο του Φράγματος του Μαρμαρά, που θα δώσει μια ανάσα στους αγρότες. Παράλληλα ενημερώθηκε ο κ. Τοψίδης για τα ουσιώδη προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας στα Τενάγη των Φιλίππων.
  • Του ζητήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προχωρήσει και να βρεθεί λύση στην διαρκώς παρατεταμένη εκκρεμότητα επενδύσεων στα Λουτρά των Ελευθερών, που είναι στάσιμες τα τελευταία χρόνια.
  • Του επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο στον Δήμο Παγγαίου, αρμοδιότητας της περιφέρειας, που αφορά οδοποιία, οδοσήμανση, οδική ασφάλεια και  διαγραμμίσεις.

Ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, δεσμεύθηκε για την υλοποίησή τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, αν και ανέφερε ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έχει ήδη δρομολογήσει τόσο η ίδια όσο και μέσω της Αντιπεριφέρειας ΠΕ Καβάλας, δράσεις και έργα που θα λύσουν τα προβλήματα που ανέφερε η κ. Βαρύτη και που είναι σημαντικά για την περιοχή.

Η Μαρία Βαρύτη μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ γι’ αυτή την εποικοδομητική συζήτηση στην συνάντηση που είχαμε, εγκαινιάσαμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑