Ειδήσεις

Published on January 31st, 2022 | by paggaiorama

0

Σκληρή κριτική Μπαταλογιάννη στον δήμαρχο Παγγαίου

Ακάλεστος κάνει δημόσιες σχέσεις με τους αγρότες ο Φίλιππος Αναστασιάδης

Με νέα ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Παγγαίου, «Σωστή Επιλογή» και της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Μπαταλογιάννης σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου αναφέρει τα εξής: «Ένας Δήμαρχος που έχει παντελώς ξεχάσει ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει αρμόδια Αγροτική Επιτροπή η οποία θα πρέπει να εξετάζει τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου των Δημοτών και να τα οδηγεί σε λύση, παραβρίσκεται ακάλεστος σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, τότε μόνο ως δημοσιοσχετίστας μπορεί να θεωρηθεί!

Εκτός αυτού, έχει αφήσει τα Τενάγη των Φιλίππων στην τύχη τους, με αποτέλεσμα ακόμη και συνεργάτες του να ισχυρίζονται, ότι ο ίδιος φροντίζει για την λύση των πλημμυρικών φαινομένων όταν θα πάει στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τους αρμόδιους Υπουργούς!

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, πανηγυρίζει και διαφημίζει ότι έλυσε το θέμα της παράτασης υποβολής αιτημάτων εκπρόθεσμων δηλώσεων ζημιών καλλιεργητών αραβοσίτου, σε συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ και τον Πρόεδρό του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, διαδικασία που κατ’ άλλους είναι αυτονόητη…

Προχωρώντας παρακάτω δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους Αμπελοκαλλιεργητές του Δήμου μας οι οποίοι βρέθηκαν διαμαρτυρόμενοι έξω από την Αντιπεριφέρεια ΠΕ Καβάλας, μαζί με άλλους Αγρότες από το Παγγαίο, τους οποίους μάθαμε ότι παρέστη ακάλεστος στην συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη, ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης.

Αλήθεια, είμαστε περίεργοι, τι ακριβώς του μετέφερε και ποια λύση στα προβλήματά τους περιμένει από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας;

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο γνωστός συνδημότης μας Γεωπόνος κ. Γρηγόρης Τιμοσίδης αναφέρει: «Οι αποζημιώσεις που ανακοινώθηκαν για τους Αμπελοκαλλιεργητες του Νομού μας θυμίζουν καθρεφτάκια  προς ιθαγενείς. Στερούνται δε κάθε λογικής και τεκμηρίωσης.

Με ποιο σκεπτικό διαχωρίζονται ποικιλίες και ποσά;  Η απώλεια εισοδήματος λόγω των επιπτώσεων της  πανδημίας αφορούσε συνολικά την αμπελοκαλλιέργεια (επιτραπέζια και οινοποιήσιμη) και σίγουρα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα ποσά τα οποία ανακοινώθηκαν.

Εκτιμώ ότι οι αποζημιώσεις δόθηκαν με βάση τις δηλωθείσες εκτάσεις με σκοπό το όσο μικρότερο συνολικό ποσό προς διάθεση και σαφώς για να θολώσουν τα νερά. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό του Νομού στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων», εκτιμά ο συνδημότης Γεωπόνος μας.

Σημειώνει δε στο υστερόγραφό του: «Όσον αφορά την Σουλτανίνα και την αιτιολογία ότι τυχόν αποζημίωσή της, θα έγειρε αξιώσεις και από άλλες περιοχές της χώρας, να θυμίσω ότι η Σουλτανίνα της Καβάλας είναι η μοναδική “μονής κατεύθυνσης” στην Χώρα χωρίς άλλη διέξοδο διάθεσης στην αγορά, γεγονός που σαφέστατα την διαχωρίζει από τις Σουλτανίνες άλλων Νόμων της Χώρας», καταλήγει.

Άραγε τα γνωρίζει αυτά ο Δήμαρχος Παγγαίου που συμμετέχει ακάλεστος στις συσκέψεις, και θέλει να περιφέρει την αγωνία και το δράμα των Αμπελοκαλλιεργητών μας, αλλά και των υπολοίπων Αγροτών μας, οι οποίοι περιμένουν όμως την ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας στην απόγνωσή τους…

Ίσως την επόμενη φορά σε κάποιο ταξίδι του στην Αθήνα θυμηθεί να περάσει και από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να του εκθέσει τα προβλήματα και να …βγάλει και μια σέλφι!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑