Ειδήσεις

Published on July 17th, 2024 | by paggaiorama

0

Σε σύγκριση με Μέτιο στην κορυφή ο Τοψίδης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ AFTODIOIKISI.GR

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έκανε ιντερνετικά η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr για το πρώτο εξάμηνο της Διοίκησης Τοψίδη βλέπουμε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστεύεται την διοίκησή του και βλέπει με θετικό μάτι το μέλλον.

Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 25 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2024, σε δείγμα 927 ατόμων.

Σε σύγκριση δε με την εικόνα που είχε δημοσκοπικά από την ίδια ιστοσελίδα ένα χρόνο πριν ο Χρήστος Μέτιος ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι στην κορυφή.

Για να δούμε τα αποτελέσματα για την διοίκηση Τοψίδη:

Οι μισοί (46%) πολίτες της περιοχής θεωρούν ότι η, υπό τον Χ. Τοψίδη, νέα περιφερειακή Αρχή κινείται σε «σωστή κατεύθυνση», έναντι 50% που δηλώνει σε λάθος», άρα ισοπαλία.

-Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, είναι κατά σειρά:

Η καθαριότητα/διαχείριση των απορριμμάτων και το κυκλοφοριακό/στάθμευση, με έναν στους πέντε πολίτες (ποσοστό 20%) να τα θεωρούν ως πρωτεύοντα.

Ακολουθούν με ακριβώς τα ίδια ποσοστά (12%), δύο παρεμφερή θέματα: Η «φτώχεια» και η «ανάπτυξη/τόνωση της αγοράς», ενώ εντύπωση προκαλεί και το υψηλό ποσοστό των πολιτών (επίσης 12%), που απαντά η «διαφθορά».

Τι ζητούν οι πολίτες από τον Τοψίδη

-Το βασικό σημείο της νέας περιφερειακής Αρχής και του Χρ. Τοψίδη είναι η παραγωγή και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

-Οι πολίτες περιμένουν ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο πλάνο από την νέα διοίκηση.

-«Ισοπαλία» (27% «πολύ», 27% «καθόλου ικανοποιημένοι») καταγράφεται για το πρώτο εξάμηνο της θητείας της νέας περιφερειακής Αρχής, αναφορικά με τη «διαχείριση του ΕΣΠΑ», ενώ το 46% δηλώνει «λίγο ικανοποιημένο».

-Τέλος, τις καλύτερες επιδόσεις της εμφανίζει η νέα περιφερειακή Αρχή στην «διευκόλυνση των επιχειρήσεων της περιοχής», καθώς το 42% δηλώνει «πολύ ικανοποιημένο», το 19% «λίγο» και το 35% «καθόλου».

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2023

Χαμηλή ικανοποίηση από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο αποτυπώνει το β΄ μέρος της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΑΜΘ), που διεξήχθη από 28 έως 10 Μαΐου σε δείγμα 1.805 ατόμων, εκ των οποίων τα 960 με την online έρευνα και τα 845 με την τηλεφωνική έρευνα.

Συγκεκριμένα:

-Μόλις το 15% των πολιτών δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» από τη θητεία του κ. Μέτιου, με αποτέλεσμα το 49% των πολιτών να δηλώνουν σίγουροι ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί. Μάλιστα, το ίδιο δηλώνει και το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ, κόμμα το οποίο στήριξε τον νυν περιφερειάρχη στις εκλογές του 2019.

Περιφέρεια ΑΜΘ -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Αρνητικό πρόσημο για Τοψίδη – (πίνακες) – Aftodioikisi.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑