Ειδήσεις

Published on September 3rd, 2024 | by paggaiorama

0

Πρώιμος… τρύγος στα αμπέλια της Βόρειας Ελλάδας

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Οι πρώτες ενδείξεις από τη συγκομιδή, έδειξαν ότι η ποσότητα είναι σημαντικά μειωμένη, ωστόσο το θετικό είναι πως η ποιότητα φαίνεται πολύ υψηλού επιπέδου, γεγονός που είχε επισημάνει μιλώντας στη Voria.gr ο καθηγητής Αμπελουργίας του ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς.

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

Στο έλεος του παρατεταµένου καύσωνα και της ανοµβρίας, η ελληνική αγροτική παραγωγή δίνει µάχη επιβίωσης – µια µάχη που φαίνεται πως από το χειµώνα θα δώσει και ο καταναλωτής.

Με τοµάτες από την Πολωνία και καρπούζια από την Αλβανία, οι Έλληνες καταναλωτές προσπαθούν να… δροσίσουν το πιάτο τους, «καίγοντας», όµως, τις τσέπες τους.

Για το επιτραπέζιο σταφύλι του Παγγαίου η εικόνα είναι θολή καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία από την φετινή παραγωγή.

Τα πρώιμα σταφύλια ήδη κόβονται και μπαίνουν στη διαδικασία της εξαγωγής.

Το ίδιο συμβαίνει και στα αμπέλια που είναι «σκεπαστά», αλλά και στους ανοιχτούς αμπελώνες της ποικιλίας Βικτώρια που κόβονται και μπαίνουν σε ρυθμό κοπής και οι υπόλοιπες ποικιλίες.  


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑