Ειδήσεις

Published on September 4th, 2024 | by paggaiorama

0

Πρωτιά Δήμου Παγγαίου με «άλμα προς τη λειψυδρία»!!!

Ανάρτηση της Μαρίας Βαρύτη για τα νερά που τρέχουν ανεξέλεγκτα στα δίκτυα της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου σε περίοδο αυστηρής λειψυδρίας και ανομβρίας…

ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ …απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου Ανδρέα Καλλινικίδη….

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ!

Σε ανάρτησή της η Μαρία Βαρύτη αναφέρει τα εξής:

Πρωτιά του Δήμου Παγγαίου με «άλμα προς τη λειψυδρία»!!!

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην ευρύτερη περιοχή του Μυρτοφύτου, αυτό που είδα με τα μάτια μου ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.

Λίγο πριν φτάσω στον Αγ. Χριστόφορο , είδα τρεις καταρράκτες νερού να χύνονται στο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα.

Για βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στο συγκεκριμένο σημείο είχαμε ενημερώσει πριν από ένα μήνα περίπου τον πρόεδρο, και τους προϊστάμενους της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου στις αρχές Αυγούστου.

Η απάντησή τους ήταν πως δεν το γνώριζαν, αλλά θα επιλαμβανόταν άμεσα….

Ρωτώντας και εχθές τους ντόπιους, μου επανέλαβαν πως αυτό το νερό τρέχει στο συγκεκριμένο σημείο για πολλές εβδομάδες, μπορεί και μήνες!!!

Η ποσότητα του νερού που σπαταλάται είναι τεράστια, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ Facebook (δείτε το βιντεο)

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα ήταν αρκετό να λύσει το πρόβλημα υδροδότησης των γύρω οικισμών ή και της Περάμου και της Ηρακλείτσας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έλυνε μέρος τουλάχιστον του προβλήματος!

Αλλά και να μην υπήρχε πρόβλημα λειψυδρίας, η αδιαφορία αυτή του δήμου Παγγαίου και της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα που γνωρίζουν το πρόβλημα, δεν μπορεί να συγχωρεθεί.

Πρόκειται για νερό ύδρευσης που αντλείται από τις γεωτρήσεις του ΜΑΡΜΑΡΑ και μεταφέρεται στα χωριά. Η τεράστια αυτή διαρροή και τον υδροφόρο ορίζοντα εξαντλεί, και το κόστος του νερού στους δημότες αυξάνει αδικαιολόγητα και περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται άσκοπα.

Η διαρροή πόσιμου νερού στο συγκεκριμένο σημείο είναι εμφανής και ορατή! Τουλάχιστον ένα μήνα τώρα δεν μπόρεσε κάποιο συνεργείο της ΔΕΥΑΑ να διορθώσει την βλάβη;

Δεν είναι δυνατό να γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για τη λειψυδρία, να αναζητούνται μέτρα για την αντιμετώπισή της και την ίδια στιγμή να μην βρίσκονται 2-3 υπάλληλοι να επιδιορθώσουν μια βλάβη! Είναι απλά αδικαιολόγητο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να χάνεται τόσο νερό σε περίοδο λειψυδρίας!

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ

Μαρία αύριο το πρωί θα είναι τα συνεργεία εκεί για να γίνει,,δυστυχώς αυτή η βλάβη δεν γινόταν να γίνει μέσα στον Αύγουστο, γιατί όλες οι παραλίες θα μένανε από νερό, απλός έχει τώρα 5 με 6 μέρες άνοιξε παραπάνω, αύριο το πρωί 6 η ώρα τα είναι όλοι η υδραυλικοί εκεί για να τελειώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα,

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Δυστυχώς η δεκαετία του Φίλιππου Αναστασιάδη πέρα από την εκλογή του για τρίτη φορά δεν έχει προσφέρει ουσιαστικά τίποτε στον Δήμο Παγγαίου.

Τα δίκτυα καθημερινά σπάνε και τα χωματουργικά κάθε μέρα κάνουν τις δικές τους επιτυχίες…

Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου είναι στα χειρότερά της με κάτι σεμινάρια και δράσεις χωρίς νόημα.

Από έργα υποδομής, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ…

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ …κομμάτια και θρύψαλα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑