Ειδήσεις

Published on July 23rd, 2024 | by paggaiorama

0

Ξύπνησε το Επιμελητήριο για τις διακοπές ρεύματος

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ!

Μας θυμούνται μόνο στις εκλογές και στα πανηγύρια λένε επιχειρηματίες…

Την παρέμβαση για τις επάλληλες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στον Νομό Καβάλας ζητάει με επιστολή του προς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος το Επιμελητήριο της Καβάλας, ζητώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Αναλυτικά η επιστολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την έντονη διαμαρτυρία και οργή των μελών μας, αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες και μακράς διάρκειας διακοπές ρεύματος, που συντελούνται σε διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ιδιαίτερα στο νησί της Θάσου και τη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας αυτό το διάστημα, όσο και στην ορθή λειτουργία κυρίως των επιχειρήσεων εστίασης.

Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, πολλοί επαγγελματίες έχουν ήδη υποστεί τεράστια οικονομική ζημία, λόγω της αλλοίωσης και της καταστροφής των ευπαθών προϊόντων που διατηρούν στα ψυγεία τους, ενώ και οι εξοπλισμοί και τα μηχανήματα που έχουν εγκατεστημένα, καταπονούνται με σοβαρές βλάβες και γίνεται αντιληπτό, ότι πρόκειται για μία κατάσταση που απειλεί όχι μόνο την τουριστική εικόνα της περιοχής και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων καθαυτή, αλλά παράλληλα και την υγεία των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, πέραν των ανωτέρω, εξίσου δυσμενής είναι και η θέση των ευπαθών και ευάλωτων συμπολιτών μας, οι οποίοι εν καιρώ καύσωνα αναγκάζονται να υπόκεινται σε πολύωρες ή ακόμη και ολονύκτιες διακοπές ρεύματος.

Ως εκ τούτου και ενόψει όλων των παραπάνω, δώστε μας μια ειλικρινή εξήγηση για το που οφείλεται αυτή η τραγική κατάσταση, δεδομένου, ότι η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, από ότι γίνεται αντιληπτό δεν έχει συνοδευτεί από τα απαραίτητα έργα υποδομής και τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, παρόλο που όλοι οι επαγγελματίες πληρώνουν αδρά τις υπηρεσίες παροχής ρεύματος.

Επιτέλους, μεριμνήσετε με σοβαρότητα και ταχύτητα, για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Παρακαλούμε, επίσης, και προτείνουμε, οι προγραμματισμένες ενέργειες συντήρησης του δικτύου να μην πραγματοποιούνται τα σαββατοκύριακα, αλλά ούτε και σε ώρες αιχμής, προκειμένου να μην παρακωλύεται η ορθή λειτουργία της αγοράς.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε, ότι σε περίπτωση παράτασης της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, επιφυλασσόμαστε να κάνουμε χρήση κάθε νομίμου μέσου, με σκοπό τη καλύτερη δυνατή προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑