Ειδήσεις

Published on July 13th, 2024 | by paggaiorama

0

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Οραματιστής ή Ονειροπόλος;

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟ 1ο Amphipolis Forum ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τελικά όλοι αναρωτιούνται αν ο Νίκος Κουρτίδης ο πετυχημένος επιχειρηματίας που με πάθος προσπαθεί να αναδείξει την περιοχή της Παραλίας Οφρυνίου και όχι μόνο είναι Οραματιστής ή Ονειροπόλος…

Είναι επιχειρηματίας που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί και το πετυχαίνει, παρασύροντας στον ενθουσιασμό του όσους έχουν την διάθεση να κάνουν κάτι καλύτερο για τον τόπο μας…

Έτσι λοιπόν οιπολλές και μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει το παραλιακό μέτωπο του Στρυμονικού Kόλπου, παρουσιάστηκαν στην διάρκεια του «1ου Amphipolis Forum» που διοργάνωσε ο δήμος Αμφίπολης και ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη, στην έδρα του ιστορικού δήμου, την Αμφίπολη, λίγα μέτρα από το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής που φιλοξενεί ορισμένους από τους σημαντικότερους θησαυρούς της άλλοτε φημισμένης αρχαίας πόλης της Μακεδονίας.

Φυσικά ο Δήμος Παγγαίου ήταν απών από την συνδιοργάνωση και δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο…

Μας είπαν ότι ο δήμαρχος Παγγαίου ήταν παρών και φαντάζομαι να άκουσε όσα είπαν για την κακές υποδομές που έχει η περιοχή από την Παραλία Οφρυνίου μέχρι και τη Νέα Ηρακλείτσα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη που συντόνιζε ένα κομμάτι των τοποθετήσεων να αναφέρει ότι του έκανε πολύ κακή εντύπωση οι κακοί δρόμοι και το μπάχαλο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην παραλία Οφρυνίου...

Οι υποδομές, ο τουρισμός και οι επενδύσεις ήταν οι τρεις τομείς στους οποίους επικεντρώθηκαν οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες του 1ου Amphipolis Forum τις εργασίες του οποίου παρακολούθησαν πολλοί Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκπρόσωποι παραγωγικών και επενδυτικών φορέων και οργανισμών.

Για την διοργάνωση και για τις πικρές αλήθειες που ακούστηκαν θα τις αναλύσουμε σε άλλες αναρτήσεις…

Να σημειώσουμε ότι την διοργάνωση στήριξαν και μάλιστα έσωσαν την παρτίδα με την απουσία του Δήμου Παγγαίου, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ την οποία εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και το Επιμελητήριο Καβάλας με την παρουσία του προέδρου του Μάρκου Δέμπα.

Από το Παγγαίο εθεάθησαν ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο γεωτεχνικός Γρηγόρης Τιμοσίδης, ο δικηγόρος Δημήτρης Παπουτσής με τον γιό του, η πολιτευτής της ΝΔ Ειρήνη Βρανά

Παρόντες από Καβάλα ο υπουργός Μετανάστευσης Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Αγγελική Δεληκάρη κ.α.

Ν. Κουρτίδης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε καινοτομίες και τουριστικά έργα»

Στις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές που ζουν στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλας και της Θάσου αλλά και στα εφόδια που πρέπει να τους δοθούν από τους μεγαλύτερους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη,Νίκος Κουρτίδης.

«Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να στρέψει πάλι το βλέμμα της στην Αμφίπολη», σημείωσε με έμφαση ο κ. Κουρτίδης χαιρετίζοντας τις εργασίες του «1ου Amphipolis Forum» και συμπλήρωσε, «η περιοχή μας μπορεί και πρέπει να καταστεί προσβάσιμη και ελκυστική σε νέους επενδυτές. Δεν υστερούμε από πολλούς άλλους κορυφαίους δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη τόνισε ακόμα πως η ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, που εκτείνεται από τις άκρες της δυτικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, φτάνοντας μέχρι την Θάσο έχει τις δυνατότητες να μετατραπεί σε έναν δυναμικό πόλο ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως «το μέλλον των παιδιών μας είναι στα δικά μας χέρια. Γι΄ αυτό δεν θα σταματήσουμε να επενδύουμε σε καινοτομίες και νέα τουριστικά έργα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑