Ειδήσεις

Published on July 23rd, 2024 | by paggaiorama

0

ΒΑΡΥΤΗ: Τέλος στο μαρτύριο διακοπών ρεύματος και σταγόνας…

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ: ο Δήμαρχος ή η ΔΕΥΑΑΠ;

Με μεγάλη οδύνη και προβληματισμό, παρακολουθούμε την Οδύσσεια των συνδημοτών μας από τις διακοπές ρεύματος και νερού, οι οποίες βασανιστικά συνεχίζονται εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα και τουριστικής περιόδου.

Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην επίδοση εξωδίκου προς τον ΔΕΔΔΗΕ, τον οποίο θεωρεί ότι ευθύνεται για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου μας.  Στην ίδια κίνηση θα προβεί και η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου για τις βλάβες που έχουν υποστεί τα αντλιοστάσια και τα δίκτυα ύδρευσης της επιχείρησης…, όπως πληροφόρησε με δηλώσεις του ο Γ.Γ. του Δήμου Γ. Καλλινικίδης (και όχι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ).

Δυστυχώς οι ενέργειες αυτές του δήμου και της ΔΕΥΑΑ είναι εκ των υστέρων «θεραπεία» και όχι πρόληψη του προβλήματος.  Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος οφείλονται στην ανεπάρκεια των μετασχηματιστών λόγω της αυξημένης ζήτησης του τουρισμού. 

Η δημοτική αρχή που εδώ και 10 χρόνια επιδιώκει και επαίρεται για την αύξηση του τουρισμού, όφειλε να προβλέψει το αποτέλεσμα αυτό και να μεριμνήσει για την έγκαιρη αντικατάσταση και αύξηση των μετασχηματιστών από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πώς όμως θα μπορούσε να πιέσει και να έχει απαιτήσεις τη στιγμή που τα χρέη της ΔΕΥΑΑΠ στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειεας ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια ευρώ και διαρκώς αυξάνονται;

Έστω και αργά, ας συνεργαστούμε με τον ΔΕΔΔΗΕ και να πιέσουμε για τον εκσυγχρονισμό και την αντικατάσταση των μετασχηματιστών, ώστε αυτοί να μπορούν να αντέχουν τη ζήτηση αυξημένων φορτίων.  

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, των παραθεριστών και επαγγελματιών, αλλά και τουριστών από το βασανιστικό μαρτύριο των διακοπών ρεύματος και της σταγόνας…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑