Ειδήσεις

Published on September 5th, 2024 | by paggaiorama

0

Μόνο από αναζωπυρώσεις κάηκαν επιπλέον 400 στρέμματα

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ;

Με αφορμή τις μικρές αναζωπυρώσεις στο Παγγαίο όρος το σύστημα Copernicus εξέδωσε επικαιροποιημένα στοιχεία μέσα από ανάλυση δορυφορικών εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης.

Η δορυφορική εικόνα είναι από την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:15, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ανάλυση έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ανάλογες άλλων δορυφορικών συστημάτων.

Στη χρωματισμένη πορτοκαλί περιοχή απεικονίζεται η καμμένη έκταση η οποία έχει φτάσει τα 15.262 στρέματα (δηλαδή 15,262 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή 15.262.000 τετραγωνικά μέτρα).

Στον πίνακα αυτόν η ομάδα του Meteokav ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της καμμένης έκτασης από την οποία προκύπτει ότι πρόκειται κυρίως για περιοχές με περιορισμένη βλάστηση.

Από τις 29 Αυγούστου 2024 κάηκαν περίπου 400 στρέμματα, κάτι που δείχνει ότι οι αναζωπυρώσεις είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Στον δεύτερο πίνακα παραθέτονται στοιχεία από τη σημερινή δορυφορική απεικόνιση.

Μέσα στο πράσινο πλαίσιο βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς η οποία είναι σε γενικές γραμμές η κορυφή του όρους και περιοχές γύρω από αυτήν. Το σύστημα Copernicus ανέλυσε τα χαρακτηριστικά αυτής της περιοχής και το ποσοστό του κάθε είδους βλάστησης που κάηκε σε αυτήν την περιοχή, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω.

«Όπως γίνεται σαφές, η φυσική καταστροφή είναι σημαντική και είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στον ορεινό όγκο του Παγγαίου των τελευταίων ετών. Ελπίζουμε με την παρέμβαση όλων των απαραίτητων μέσων του κρατικού μηχανισμού η πυρκαγιά να σβήσει ολοκληρωτικά. Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όλους τους εργαζομένους για την τεράστια συμβολή τους χωρίς να έχουν πάντα τα απαραίτητα μέσα», αναφέρει η ομάδα του Meteokav.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑