Ειδήσεις

Published on August 1st, 2024 | by paggaiorama

0

Μεγάλη περιπέτεια έζησαν στο Παγγαίο οι πρόσκοποι

ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΉ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Μπορεί να είχε αίσιο τέλος η επιχείρηση απεγκλωβισμού 19 προσκόπων που είχαν χαθεί στο Παγγαίο Όρος στην προσπάθειά τους να το ανακαλύψουν πάνω από το μονοπάτι της Μεσορόπης, αλλά δύο κορίτσια που συμμετείχαν στην ομάδα αντιμετώπισαν προβλήματα τα οποία ουσιαστικά αντιμετωπίστηκαν από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καβάλας… και είναι καλά στην υγεία τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι επρόκειτο για ομάδα προσκόπων από την Πεντέλη της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών, μαζί με δύο συνοδούς. Ειδικότερα, η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της και εγκλωβίστηκε σε σημείο πάνω από το χωριό Μεσορόπη. 

Ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία από κοινού με ανθρώπους του δήμου Παγγαίου και εθελοντές, προχώρησε στον απεγκλωβισμό τους, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν ζήτησαν κάποιον έμπειρο οδηγό να τους οδηγήσει σωστά στην κορυφή του Παγγαίου και αν είχαν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για ένα τέτοιο εγχείρημα…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑