Ειδήσεις

Published on August 28th, 2024 | by paggaiorama

0

Μήνυμα για τη νέα κυνηγετική χρονιά

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Μετά την υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής Θήρας από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ορίζεται η κυνηγετική περίοδος από τις 20 Αυγούστου 2024 έως τις 10 Μαρτίου 2025, με τις επιμέρους διαφοροποιήσεις ανά θηραματικό είδος, ανά ημέρα και ανά συγκεκριμένες περιοχές.

Το κυνήγι αποτελεί μια παραδοσιακή υπαίθρια δραστηριότητα την οποία οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε τόσο με το επιστημονικό έργο των κυνηγετικών οργανώσεων, όσο και με την ατομική συμπεριφορά του κάθε κυνηγού και τον απαιτούμενο σεβασμό, στους νόμους, στον κυνηγετικό σκύλο και στο θήραμα, στο συνάδελφο κυνηγό και στην περιουσία των αγροτών.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση των Κυνηγετικών Συλλόγων της, για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της θήρας, μέσω εφαρμογής ειδικών δράσεων και κατάρτισης τεκμηριωμένων προτάσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι κυνηγοί αποτελούν τον αξιόπιστο συμπαραστάτη της Πολιτείας στην προστασία της άγριας πανίδας, στον περιορισμό της εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, στον έλεγχο της λύσσας, στην προστασία των δασών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑