Ειδήσεις

Published on July 10th, 2024 | by paggaiorama

0

Λυμπεράκης: Καν’ το όπως στην Αρχαία Αθήνα…

Την πρόταση που είχε κάνει πέρσι, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε, επαναφέρει και φέτος ο Δημήτρης Λυμπεράκης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ ζητάει και τη φετινή χρονιά από τους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου να δημιουργήσουν ένα εισιτήριο αλληλεγγύης για τις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που φιλοξενούν ή διοργανώνουν, έτσι ώστε να μπορούν πολλοί συμπολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις παρακολουθούσουν. Άλλωστε όπως επισημαίνει ο κ. Λυμπεράκης αυτό ίσχυε και στην Αρχαία Αθήνα και ονομαζόταν «θεωρικόν».

Η επικαιροποίηση της περσινής πρότασης αναφέρει:

«Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε το «θεωρικόν», ένα εισιτήριο αλληλεγγύης που κοβόταν από το δημόσιο ταμείο υπέρ των απόρων και επέτρεπε τη συμμετοχή τους στις θεατρικές παραστάσεις.

Με τις σημερινές τιμές των εισιτηρίων για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, οι οποίες είναι απλησίαστες για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, μήπως θα μπορούσαν οι δήμοι Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου να προχωρήσουν στην έκδοση ενός αριθμού εισιτηρίων για κάθε παράσταση, ιδιαίτερα για το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην Τέχνη και τον Πολιτισμό άνθρωποι που θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλότατο κόστος»;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑