Ειδήσεις

Published on May 24th, 2024 | by paggaiorama

0

Καλοί οι απινιδωτές αλλά θέλουν και συντήρηση!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΟΡΥΦΑΊΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Σε συνέδριο που έγινε στην Δράμα για τις καρδιαγγειακές παθήσεις ο καρδιολόγος Χρήστος Καΐρης, αναφερόμενος στο θέμα των απινιδωτών που και στην περιοχή του Παγγαίου έχουν διασπαρεί σε πολλά σημεία του δήμου, ανέφερε:

«Το μεγάλο στοίχημα για τους απινιδωτές είναι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε εγκαίρως στην αντικατάσταση  των ηλεκτροδίων, τα οποία  έχουν δύο χρόνια ζωής, ενώ αντικαθίστανται επίσης αν γίνει χρήση του απινιδωτή για μία φορά, ενώ οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής 4 χρόνια.

Μέχρι σήμερα από τότε που έχουν τοποθετηθεί, έχουν λήξει και πολλές μπαταρίες και έχουν αλλαχθεί αρκετά ηλεκτρόδια».

Επομένως, αυτό που εμείς θέλουμε να περάσουμε στο κοινό, είναι ότι τα μηχανήματα από μόνα τους θέλουν συντήρηση και επίσης ότι χρειάζεται εκπαίδευση ατόμων να τα χειρίζονται.

Το λέω αυτό γιατί βλέπω διαρκώς να αγοράζονται μηχανήματα, ενώ χρειάζεται εκπαίδευση ατόμων αλλά και συντήρηση των μηχανημάτων».

Ο κ. Καΐρης, αναφέρεται επίσης και στο μεγάλο ζήτημα, για τα σημεία στα οποία βρίσκονται όλα αυτά μηχανήματα, πολλά από τα οποία δεν είναι προσβάσιμα 24 ώρες το 24ωρο.

Όπως επισημαίνει, «αυτή την ώρα πολλά από αυτά είναι σε κλειστούς χώρους.

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μεν εκπαιδευτεί, εμείς όμως αυτό που θέλουμε, είναι οι απινιδωτές να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να είναι προσβάσιμοι 24 ώρες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑