ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on July 9th, 2024 | by paggaiorama

0

Καλαμπόκια, χορός, σουβλάκια, παγωμένα ποτά!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων διοργανώνει φέτος την 20η Γιορτή Καλαμποκιού το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 στις 21:30 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αντιφιλίππων.

Και η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε ένα σπουδαίο αγαθό της γης, το καλαμπόκι, αλλά και στους κατοίκους του χωριού και στους εθελοντές της εκδήλωσης, στην καρποφόρα γη, στις πολιτισμικές παραδόσεις του Παγγαίου και των προσφύγων Μικρασιατών, Θρακιωτών και Ποντίων και στους μετανάστες που επιστρέφουν αυτήν την εποχή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να νιώσουν τη ζεστασιά της οικογένειας και της κοινότητας.

Οι επισκέπτες μας θα γευτούν δωρεάν ψητό και βραστό καλαμπόκι, καθώς και παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως η μπομπότα και το χαβίτσι. Παράλληλα, μέλη και εθελοντές του Συλλόγου θα προμηθεύσουν τους παρευρισκόμενους με άφθονα παγωμένα ποτά και πεντανόστιμα ψητά.

Θα ακολουθήσει μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα «Ρωμέικη Κομπανία» με τους Κόκκορη Αργύρη-Λαούτο/τραγούδι, Τράκα Αστέρη-βιολί και Τζιάτζιο Σπύρο-κρουστά. Μαζί τους στο κλαρίνο ο Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος και στην γκάιντα/καβάλι ο Νταβλιάκος Γιώργος. Στο τραγούδι η Κωνσταντίνα Πετρινιώτη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικά το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουδουνίων και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ψυχικού Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑