Ειδήσεις

Published on August 20th, 2024 | by paggaiorama

0

Θα κάνει περασιά και από το Παγγαίο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 6ο BREVET ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το Brevet Φιλίππων επιστρέφει δυναμικά, φέρνοντας κοντά αθλητές και κοινότητες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία που ενώνει ανθρώπους, δήμους και χωριά με κοινό γνώμονα την αγάπη για το ποδήλατο, το περιβάλλον και την αειφορία.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, θα υποδεχθούμε το Brevet Φιλίππων, μια διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους” στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.

Δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό καλούνται να διανύσουν 210 χλμ μέσα από τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (συνολικά 20 οικισμούς) καταλήγοντας στην Πλατεία Κρηνίδων (Πελεκανίδη) όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης.

Πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση καθιστώντας την αξέχαστη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες. Οι ποδηλάτες υποχρεούνται να διανύσουν την προγραμματισμένη διαδρομή (περνώντας από καθορισμένους σταθμούς) και να τερματίσουν εμπρόθεσμα μέσα σε 13,5 ώρες από την εκκίνηση.

Η διαδρομή ακολουθεί τις ρίζες των ορεινών όγκων που υπάρχουν γύρω από το Πάρκο Φιλίππων, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και φέρει πολιτισμό 8.500 και πλέον χρόνων. Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης.

Η φετινή θεματική διοργάνωση, “Κλίμα και Κλιματική Αλλαγή”, είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και πως αυτό απειλείται καθημερινά εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η Κλιματική Αλλαγή δεν είναι απλώς μια μελλοντική πρόκληση αλλά αντιθέτως είναι ήδη εδώ επηρεάζοντας τον πλανήτη και τη ζωή μας ολοένα και περισσότερο! Ο ποδηλάτης συμβολίζει τη μετάβαση από έναν πλανήτη κατεστραμμένο και πληγωμένο που φωνάζει για βοήθεια σε έναν κόσμο ονειρικό και ουτοπικό έχοντας για συντροφιά του τα όμορφα βουνά, τα ανθισμένα λουλούδια και τις πεδιάδες γεμάτες σπαρτά.

To Brevet Φιλίππων είναι ένας ετήσιος θεσμός και ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, με υλοποίηση της διοργάνωσης στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parisien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.

Δεν αποτελεί όμως απλώς μια ποδηλατική διοργάνωση, αλλά μια ευκαιρία να προάγουμε, μέσω του αθλητισμού, τη βιώσιμη κινητικότητα, να ενισχύσουμε την κοινωνική ευαισθησία και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Η συμμετοχή των αθλητών είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στην ποδηλατική διοργάνωση μέσω της ιστοσελίδας brevetphilippi.com όπου θα βρουν και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία (όρους συμμετοχής, αναλυτική διαδρομή, κ.α.).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑