Ειδήσεις

Published on August 27th, 2024 | by paggaiorama

0

Απαισιόδοξος για τη φωτιά ο Αναστασιάδης

Αγωνιούμε να μην φτάσει στο βαθύ δάσος η φωτιά” είπε στον Αθήνα 984

  • Η φωτιά στην κορυφογραμμή του όρους στην Καβάλα μαίνεται ανεξέλεγκτη σε φαράγγια και δύσβατα σημεία, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και με τη συνδρομή εθελοντών.

«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια πυρόσβεσης και από αέρος και από τις επίγειες δυνάμεις. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ταυτόχρονα δεκάδες τμήματα της Πυροσβεστικής μαζί  με εθελοντές, αλλά δυστυχώς το Παγγαίο είναι ένα όρος που δεν προσεγγίζεται εύκολα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες» δήλωσε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, στον Αθήνα 984.

Όπως τόνισε μιλώντας στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, οι ελπίδες να σταματήσει ο οικολογικός αφανισμός εναποτίθενται δυστυχώς πλέον στη βροχή λόγω της ξηρασίας και του ανάγλυφου της περιοχής. Διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος εκκένωσης οικισμών, ενώ ανέφερε πως δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα για την έκταση της καταστροφής

«Αν δεν βρέξει, το πρόβλημα θα συνεχιστεί. Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας επιχειρούν  επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Έχουμε και αεροπλάνα και ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού επί του πεδίου, αλλά το δύσβατο του όρους μαζί με την ξηρασία  δεν βοηθούν. Προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος εκκένωσης κάποιου από τους οικισμούς. Η φωτιά ελέγχεται, όσο μπορούμε, ώστε να μην φτάσει στο βαθύ δάσος. Καίγεται έρπουσα βλάστηση και  προσπαθούμε να συγκρατήσουμε το μέτωπο, όσο μπορούμε. Ακόμη δεν ξέρουμε με ακρίβεια τι έκταση έχει καεί».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑