Ειδήσεις

Published on August 26th, 2024 | by paggaiorama

0

Ανησυχία πλέον και στο Ροδολίβος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Εξακολουθεί να μαίνεται για 5η μέρα η φωτιά στο Παγγαίο Όρος, έχοντας κάψει περισσότερα από 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Για ένα ακόμη βράδυ το Παγγαίο ήταν παραδομένο στις φλόγες, με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς να είναι συνεχείς και τους δυνατούς ανέμους να τροφοδοτούν την πυρκαγιά.

«Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από τις επίγειες δυνάμεις, με πυροσβέστες και εθελοντές να υπερβαίνουν τους εαυτούς τους όλες αυτές τις μέρες που βρίσκονται στο βουνό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την αδιάκοπη προσπάθειά τους στον έλεγχο και στην κατάσβεση των πολλαπλών μετώπων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμφίπολης.

Επίσης αξιέπαινη, η συνεισφορά των δημοτών σε υλικά μέσα και είδη πρώτης ανάγκης προς τις δυνάμεις πυρόσβεσης, όπως και η συνεισφορά συλλόγων και εθελοντών για την άμεση και ουσιώδη κινητοποίησή τους και την βοήθειά τους με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Δήμος Αμφίπολης από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ροδολίβους και την αντιπεριφέρεια Σερρών, και εν συνεχεία με την τεράστια κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών, καταβάλουν όλοι μαζί συντονισμένα, κάθε δυνατή προσπάθεια στον έλεγχο, περιορισμό και τελικά οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο μέχρι στιγμής δυστυχώς, δεν κατέστει δυνατόν.

Δύο μεγάλα ενεργά μέτωπα εντοπίζονται πάνω από Μεσορόπη – Πλατανότοπο Καβάλας και το Ροδολίβος Σερρών, μακριά ευτυχώς από κατοικημένες περιοχές.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 280 πυροσβέστες και ειδικοί δασοκομάντος με πλήθος εθελοντών κατοίκων της περιοχής, 40 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα πυρόσβεσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑