Ειδήσεις

Published on January 31st, 2022 | by paggaiorama

0

Έρχονται χιονοεκπλήξεις την Τρίτη

Για χιονοεκπλήξεις από αύριο Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα- Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. «Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού την ερχόμενη Τρίτη όπως σας είπα και σας έδειξα στο δελτίο καιρού της Παρασκευής.. συνεχίζουν να επιμένουν τα προγνωστικά στοιχεία για χιονοεκπλήξεις στη βόρεια Ελλάδα- Θεσσαλονίκη! Το παρακολουθούμε και το επόμενο 24ωρο για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα…», γράφει χαρακτηριστικά.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η βελτίωση του καιρού θα έρθει από την Πέμπτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΥ

ΤΡΙΤΗ 01-02-2022

Αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία τα βορειοανατολικά, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και τα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-02-2022

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑