Ειδήσεις

Published on September 2nd, 2022 | by paggaiorama

0

373 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠΑμεΑ;

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την βουλεύτρια Τάνια Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ, 1.495 παιδιά που ζουν στο νομό Καβάλας μένουν εκτός βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, λόγω χρηματοδότησης, παρά το γεγονός ότι κατέθεσαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για τα «πολυπόθητα» voucher.

Αποκλειστική ευθύνη για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση του προγράμματος, τη χρηματοδότησή του, την έναρξη των αιτήσεων, καθώς και τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά η κ. Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, στο νομό Καβάλας ισχύουν τα εξής στοιχεία:

  • Δήμος Καβάλας: 812 παιδιά εκτός
  • Δήμος Θάσου: 47 παιδιά εκτός
  • Δήμος Νέστου: 263 παιδιά εκτός
  • Δήμος Παγγαίου: 373 παιδιά εκτός

Από σήμερα οι γονείς θα επιδοθούν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να βρουν θέση για τα παιδιά τους στους σταθμούς αφού δεν μπορούσαν να κάνουν εγγραφές, ιδιαίτερα όσοι είχαν πρόβλημα να καλύψουν τη δαπάνη από το εισόδημά τους χωρίς το voucher.

Αυτές είναι οι συνέπειες μιας ανίκανης και ανάλγητης κοινωνικά κυβέρνησης, που ψευδώς επαίρεται για τη φροντίδα της για το παιδί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας θα διασφαλίσει 150.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 130.000 voucher για ΚΔΑΠ (συνολικό κόστος και για τα δύο προγράμματα 240 εκ.), ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να λαμβάνουν το voucher, την ενίσχυση και τη βοήθεια που δικαιούνται.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑