Ειδήσεις

Published on July 14th, 2023 | by paggaiorama

0

Τζάμπα τα ενοικιαζόμενα στο Παγγαίο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ

Αύξηση άνω του 70% σημειώνουν οι αναζητήσεις Ελλήνων επισκεπτών στην Airbnb τη φετινή σεζόν συγκριτικά με το 2022, ένδειξη ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Παράλληλα, οι επισκέπτες στην Airbnb οργανώνουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις παγκοσμίως.
«Είναι μια συναρπαστική στιγμή για να δούμε πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες: οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ γιατί αποζητούν τη σύνδεση. Μετά από χρόνια απομόνωσης, οι άνθρωποι επιδιώκουν να συνδεθούν ξανά. Όχι μόνο παρατηρούμε σημαντική αύξηση στους Έλληνες ταξιδιώτες που αναζητούν στην Airbnb τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά βλέπουμε επίσης μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες επισκέπτες ταξιδεύουν – μένουν περισσότερο, αναζητούν οικονομικά προσιτές επιλογές και εξερευνούν νέους προορισμούς», δήλωσε ο Giacomo Trovato, Country Manager της Airbnb για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες διαμονές εσωτερικού στις λίστες επιθυμιών από Έλληνες επισκέπτες στην Airbnb.

Τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα στην Ελλάδα:
Υπόσκαφο σπίτι, Σαντορίνη
Βίλα με πισίνα, Αποκόρωνας, Χανιά
Βίλα, Κάθισμα Λευκάδας
Βίλα, Κεφαλονιά
Περιστερώνας, Τήνος
Σουίτα με πισίνα, Μήλος
Βίλα, Μαλεβίζι, Χανιά
Βίλα με πισίνα, Σαντορίνη
Κατοικία, Μύκονος
Κατοικία, Λέρος
Οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς
Με βάση τη σημαντική αύξηση του όγκου αναζητήσεων για καλοκαιρινές διαμονές φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε οικονομικά προσιτό προορισμό για την ερχόμενη περίοδο διακοπών.

Ακολουθούν οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς προορισμούς στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα από 100 δολάρια (σ.σ. 90,67 ευρώ) τη βραδιά:

Καλλιθέα, Αττική
Χίος
Παγγαίο, Μακεδονία & Θράκη
Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Κεντρική Μακεδονία
Ερμούπολη, Σύρος
Ικαρία
Κως
Λευκάδα
Θεσσαλονίκη
Θερμαϊκός
Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα συνεχίζουν να μένουν περισσότερο
«Περισσότερες από 1 στις 7 κρατήσεις για διανυκτέρευση που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν για 28 ημέρες ή περισσότερες, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες υιοθετούν, όπως τονίζεται μια νέα ελευθερία στον τρόπο που ζουν και ταξιδεύουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑