Ειδήσεις

Published on June 16th, 2023 | by paggaiorama

0

Προεκλογικό τάξιμο για καθαρισμό των Τεναγών…

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για τον καθαρισμό των τάφρων στα Τενάγη Φιλίππων από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Χρήστο Τσαλιγόπουλο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, έχει διάρκεια ολοκλήρωσης τρία χρόνια και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχο έχει τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των βασικών συμβαλλουσών τάφρων στα Τενάγη Φιλίππων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στα  αγροκτήματα  του Παγγαίου και των Φιλίππων.

Πιο συγκεκριμένα, καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα της κεντρικής τάφρου στις περιοχές Γεωργιανής, Αντιφιλίππων, Ελευθερουπόλεως, Αμισιανών, Πολύστυλου, Κρηνίδων, Καλαμπακίου, Φωτολίβους και Συμβολής Σερρών. Εργασίες καθαρισμού θα γίνουν επίσης στα τρικάναλα Λυδίας και Πολύστυλου και στα κάθετα κανάλια, ενώ συμπληρωματικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θυρόφραγμα της Νικήσιανης και στην καταποντισμένη γέφυρα  Παλαιοχωρίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑