Ειδήσεις

Published on May 20th, 2023 | by paggaiorama

0

Έχασε ο Δήμος Παγγαίου το Γεωθερμικό Ακροποτάμου;

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΡΓΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αναφορικά με τη μίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού που αφορά σε 4 περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που παρουσιάζουν ισχυρό γεωθερμικό επενδυτικό ενδιαφέρον και προς την κατεύθυνση της ηλεκτροπαραγωγής, υπεγράφη την Παρασκευή (19/5) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι έρευνες για τον Διεθνή Διαγωνισμό γεωθερμικού δυναμικού σε 4 περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αφορούν στις περιοχές:

Κεντρικό και νότιο τμήμα της λεκάνης του ποταμού ΣτρυμόναΑκροπόταμος, δυτικό τμήμα του Δέλτα του ποταμού Νέστου, και το Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Σύνταξη: ecozen.gr

στρυμώνας

Ο Στρυμόνας, είναι ποταμός της νοτιοανατολικής Ευρώπης με συνολικό μήκος 392 χιλιόμετρα, από τα οποία 274 βρίσκονται σε βουλγαρικό έδαφος και 118 σε ελληνικό. Στο ελληνικό έδαφος, ο ποταμός ρέει αποκλειστικά στο έδαφος της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και μαζί με τον Αγγίτη που είναι ο κυριότερος ελληνικός παραπόταμός του, ανήκουν στην υδρογραφική λεκάνη της ανατολικής Μακεδονίας.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη γεωθερμία, έπειτα από 10 χρόνια αναμονής από τον τελευταίο διαγωνισμό, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Η ανάπτυξη της γεωθερμίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, καθώς ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας με την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και εξοικονόμηση ενέργειας για τους καταναλωτές.

Παράλληλα, ενισχύεται η τοπική κοινωνία, η βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από ένα σταθερό, σύγχρονο και διαφανές επενδυτικό πλαίσιο, με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑